Vychytávka pro zdravé posluchače. Sluchátka poskytující čistý vzduch i zvuk

Sluchátka lze používat ve 3 režimech ANC / Dyson
Vzhledem k rostoucímu znečištění ovzduší a různým virovým nebezpečím, zejména ve velkých městech, mohou být sluchátka čistící vzduch Dyson Zone zajímavým řešením, a to nejenom pro fanoušky dobré hudby.

Světová zdravotnická organizace (WHO) odhaduje, že vzhledem k rostoucímu počtu obyvatel ve městech dýchá 9 z 10 lidí na světě vzduch, jehož znečištění překračuje stanovené limity WHO. Předpokládá se také, že více než 100 milionů lidí, tedy přibližně 20 % evropské populace, je dlouhodobě vystaveno hluku, který překračuje doporučené hodnoty WHO.

Jedním možným řešením mohou být sluchátka Dyson Zone, která čistí vzduch. Na rozdíl od obličejových masek dodávají pomocí vysoce výkonných filtrů a dvou miniaturních vzduchových čerpadel proud čerstvého vzduchu, aniž by došlo ke kontaktu s obličejem.

A jak to funguje? Kompresory v každém sluchátku nasávají vzduch přes dvouvrstvé filtry. Zachytí 99 % ultrajemných částic od velikosti 0,1 mikronu, například alergeny a brzdový prach, průmyslové spalování a nečistoty ze staveb. Vrstva uhlíku obohacená draslíkem zachycuje plynné škodliviny, jakými jsou oxid dusičitý, oxid siřičitý a ozon.

Bezkontaktní vzduchová clona pro přívod vzduchu vede dva proudy vyčištěného vzduchu k nosu a ústům a je navržena speciálně pro použití venku a při bočním větru. Sluchátka Dyson Zone poskytují plný zvuk a úlevu od nežádoucího městského hluku díky aktivnímu tlumeníhluku (ANC), nízkému zkreslení a neutrální frekvenční odezvě, aby věrně reprodukovala zvuk nebo hudbu.

Sluchátka lze používat ve 3 režimech ANC: Izolace (nejvyšší úroveň aktivního tlumení hluku), Konverzace (automatické vypnutí čištění sklopením clony) a Transparence (umožní vnímat okolí).

Dále má přístroj 4 režimy čištění vzduchu pro různé úrovně námahy (nízký, střední, vysoký a Auto, který přepíná automaticky rychlost čištění podle potřeby) a 4 formáty: kombinované čištění vzduchu, přehrávání zvuku a ANC, zařízení lze ale používat i pouze pro přehrávání zvuku. Součástí balení je také přídavný díl pro případy nutnosti zakrytí dýchacích cest na veřejných místech, anebo přídavný kryt obličeje FFP2. 

Zdroj: Dyson, WHO

Mohlo by vás zajímat

Reklama