Disk Micron 9400 NVMe SSD je vhodným úložištěm pro náročné aplikace v datových centrech

Vysoký výkon disku dokáže uvolnit výpočetní výkon serverů / Micron Technology
Nový SSD disk Micron 9400 NVMe SSD, který uvede na tuzemský trh společnost ASBIS, stanovuje nové výkonnostní měřítko pro úložiště na sběrnici PCIe Gen4.

SSD Micron 9400 nabízí více než 30 TB využitelné kapacity, v kombinovaných pracovních zátěžích překonává konkurenci až 2,3krát a zvyšuje dle webu Micron Technology svou energetickou účinnost až o 77 %.

Desítky let zkušeností vedly k vytvoření SSD disku, který je navržen pro vysokou kapacitu, špičkový výkon a energetickou účinnost. SSD Micron 9400 je určen pro kritické nasazení, jako je akcelerace databází, caching, zpracování online transakcí (OLTP), vysokofrekvenční obchodování (HFT) nebo trénink umělé inteligence (AI). 

Nový model SSD je předurčen pro flexibilní nasazení ve velkém měřítku, například pro vytvoření cloudových úložišť, v datových centrech, v OEM instalacích i v projektech systémových integrátorů.

„SSD disk Micron 9400 mění pravidla hry pro datová centra,“ říká Ján Medo, produktový manažer pro Micron produkty ve společnosti ASBIS. „Vysoká kapacita 30 TB zdvojnásobuje maximální kapacitu výkonného NVMe SSD předchozí generace, což snižuje počet disků potřebných k uložení stejného množství dat na polovinu. Sníží se tak náklady na údržbu nebo se tyto IT zdroje uvolní pro rozšíření kapacity. Uvolněné místo v serveru může přinést i prostor pro inovace a nové technologie,“ dodává Ján Medo.

Úložiště SSD Micron 9400 poskytuje vysoký výkon, který má pozitivní dopad na reálné aplikace. Oproti předním konkurentům nabízí až 2,3x vyšší počet IOPS (vstupno/výstupních operací za sekundu) při smíšené zátěži. Vysoký výkon disku dokáže uvolnit výpočetní výkon serverů, které pak mohou překonávat skokové nárůsty poptávky, např. v sítích pro doručování obsahu, při tréninku umělé inteligence nebo v databázích zaměřených na výkon.

SSD 9400 navíc nabízí vyšší energetickou účinnost, která snižuje celkové náklady na vlastnictví (TCO) ve srovnání s předchozími generacemi SSD. Jeho o 77 % vyšší energetická účinnost pomůže ušetřit peníze za energie pro napájení i chlazení, a zároveň tak snižuje dopad na životní prostředí.

Zdroj: Micron Technology, ASBIS

Mohlo by vás zajímat

Reklama