Tenký stylový smartphone Motorola edge 40 s bezokrajovým displejem

Novinka běží na systému Android 13 a disponuje ochranou proti prachu a vodě IP68 / Motorola
Nový chytrý telefon Motorola edge 40 zaujme nejenom zaobleným displejem, ale také ochranou proti prachu a vodě IP68, fotoaparátem s rozlišením 50 MPix a rychlým bezdrátovým nabíjením.

Motorola edge 40 spojuje styl a výkon a je jedním z nejtenčích ve své třídě (7,58 mm). Model je dle webu výrobce vybaven bezokrajovým zaobleným displejem a zaobleným zadním krytem spojeným broušeným hliníkovým rámem.

Tato elegantní kombinace, která se bezproblémově drží, nabízí zajímavý design i pohodlí. Navíc měkká kožená zadní část telefonu usnadňuje uchopení modelu.

Díky systému fotoaparátů s vysokým rozlišením 50 MPix, který zahrnuje nejširší clonu dostupnou ve smartphonu (f/1,4), zachycuje motorola edge 40 detailní fotografie.

Senzor okolního světla totiž rychle nastaví expozici, takže se fotografové nemusí obávat, že při otevření fotoaparátu promeškají ten správný okamžik. Ultraširokoúhlý fotoaparát s rozlišením 13 MPix s Macro Vision doplňuje systém zadní kamery, díky čemuž se uživatelům vejde do záběru více nebo se mohou blíže přiblížit k fotografovanému objektu.

Selfie kamera s vysokým rozlišením 32 MPix zaručuje dostatečně kvalitní skupinové nebo samostatné záběry za všech světelných podmínek. Motorola edge 40 také přichází s řadou nových vylepšení videa a fotoaparátu, jako je stabilizace zámku Horizont, video portrét a režim vlogu, aby byli fotografové vždy připraveni na aktuální trendy.

Při streamování obsahu a hraní her je prvořadá velká obrazovka a motorola edge 40 disponuje 6,55palcovým POLED zaobleným bezokrajovým displejem. Ten je vybaven rozlišením Full HD+, díky čemuž je obraz ostřejší s menším počtem pixelů. Dodává se také s certifikací HDR10+ a barevným rozsahem DCI-P3 pro širší škálu barev, které působí živěji a věrněji. Při hraní her, rolování nebo multitaskingu mohou uživatelé využít i rychlé a plynulé obnovovací frekvence 144 Hz.

Filmový zážitek ze sledování je doprovázen zvukem Dolby Atmos na stereo reproduktorech, který přidává hloubku a detaily oblíbené zábavě uživatelů s vylepšenými basy. Díky Motorola Spatial Sound zvuk vycházející ze sluchátek nebo reproduktorů uživatelů dobře vyplňuje prostor kolem nich, když poslouchají hudbu nebo hrají hry. 

Když je čas na dobití, uživatelé se mohou spolehnout na 68 W TurboPower nabíjení, aby získali energii na celý den za pouhých 10 minut a užili si baterii s dlouhou výdrží 4 400 mAh, a připojení rychlostí 5G. Pro větší pohodlí se mohou uživatelé osvobodit od kabelů pomocí 15W bezdrátového nabíjení.

Motorola edge 40 je vybaven čipovou sadou MediaTek Dimensity 8020, která nabízí bezproblémové připojení k rychlým sítím 5G a Wi-Fi a pohání vše od videí ve vysokém rozlišení až po plynulejší hraní. To vše s vyššími rychlostmi CPU a GPU a vyšší energetickou účinností v porovnání s předchozí generací.

K dispozici je také 8GB LPDDR4X RAM pro plynulý výkon a až 256GB úložiště UFS 3.1 pro dostatek místa pro fotografie, filmy, skladby, aplikace a hry. Uživatelé mohou také využít plného výkonu svého smartphonu díky bezdrátovému připojení Ready For a kompatibilitě s PC.

Motorola edge 40 běží na systému Android 13 a obsahuje nové funkce zabezpečení a softwaru pro zvýšenou ochranu a bezpečnost, včetně aplikace Moto Secure. Aplikace Moto Secure, poháněná Thinkshield, je cílovým místem pro všechny důležité funkce zabezpečení a ochrany osobních údajů zařízení.

Aplikace Moto Secure přichází s množstvím ochranných prvků, včetně Secure Folder, k ochraně citlivých informací a aplikací, Network Protection, k minimalizování rizika při používání veřejné Wi-Fi, Lock Screen Security, která umožňuje uživatelům konfigurovat možnosti uzamčení obrazovky a PIN Pad Scramble, který zajistí, že hesla budou chráněna před ostatními uživateli, kteří se dívají na zařízení.

V rámci aplikace mohou uživatelé rychle kontrolovat a ovládat ochranu svého chytrého telefonu se snadným přístupem ke všem souvisejícím aplikacím a nastavením pro Android a Motorola, což uživatelům poskytuje jistotu, že jejich data jsou chráněna. Motorola edge 40 je již v České republice dostupná v barvách Nebula Green a Eclipse Black s cenou začínající na 14.499 Kč.

Zdroj: Motorola

Mohlo by vás zajímat

Reklama