Tato bezdrátová sportovní sluchátka vám při běhání přečtou do uší příchozí zprávy

 
Další 1 fotografie v galerii
Špunty obsahují speciální měkké háčky do ucha proti vypadnutí / Pioneer
Na tuzemském trhu se objevila další zajímavá bezdrátová sluchátka. Model Pioneer SE-E8TW kromě běžných funkcí a podpory kodeku AAC pro kvalitní bezdrátový přenos hudby nabízí možnost automatického čtení notifikací příchozích zpráv, a to i v češtině.

Novinka je díky vysoké odolnosti vůči vodě i potu, bezpečnému uchycení v uších a velmi nízké hmotnosti vhodná právě pro sportovní využití. Sluchátka mají v obou částech vestavěnou baterii a nepotřebují tak vůbec žádný kabel, který by spojoval pravou a levou část.

Zvuk s frekvenčním rozsahem 20 Hz až 20 kHz zajišťují kvalitní měniče o průměru 6 mm zasazené do těla sluchátek šikmo tak, aby zvuk mířil přímo do vnitřního ucha. Zajímavá je také podpora kodeku AAC, která zajišťuje kvalitní bezdrátový přenos hudby z telefonu nebo přehrávače. Samozřejmostí je vestavěný mikrofon, který umožňuje jejich použití pro handsfree hovory.

Na jedno nabití by podle výrobce měla tato lehká sluchátka hrát až 3 hodiny s tím, že jejich ochranné pouzdro obsahuje powerbanku pro další dvojnásobné dobití (každé dobití trvá přibližně jednu hodinu). Na cestách tak můžete bez elektrické energie poslouchat hudbu až 9 hodin.

Sluchátka určená pro sportovní vyžití mají svá specifika. Jedním z nich je fakt, že při běhu nebo jiné outdoorové sportovní aktivitě potřebujete vědět, co se děje kolem vás. Tak se vyhnete nebezpečným situacím a uslyšíte například projíždějící auto.

Silikonové špunty všech sluchátek podobné konstrukce ucpou uši a eliminují dle provedení až 70 % okolního hluku. Koncovky těchto nových sluchátek mají proto tři miniaturní otvory, které zajišťují lepší průchod zvuku zvenčí.

Druhou nutností je pevné uchycení v uších i během otřesů při běhu. Špunty proto obsahují speciální měkké háčky do ucha proti vypadnutí. Aby vyhovovaly všem uživatelům, jsou koncovky dodávány ve třech velikostech.

Praktické je také spojení s aplikací Pioneer Notification pro operační systém Android. Ta zajišťuje hlasité automatické čtení všech notifikací, které se standardně objevují na horní stavové liště telefonu.

Pokud si individuálně nastavíte v operačním systému telefonu, která upozornění jsou pro vás osobně důležitá a mají se zobrazovat, budete i během sportovních aktivit informováni o příchozích zprávách nebo dokonce e-mailech. Aplikace umí číst upozornění i v češtině.

Sluchátka Pioneer SE-E8TW jsou na našem trhu již dostupná ve třech barevných provedeních – černo-šedé, černo-žluté a růžové, a to za 3 990 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama