Nejdostupnější reprosoustava s velmi kvalitním výškovým reproduktorem JET

Nová reprosestava poskytuje široký dynamický rozsah s minimálním zkreslením / ELAC
Výškový reproduktor JET se schopností přehrávat tóny až do frekvence nad 30 kHz, jehož membránu tvoří do tvaru harmoniky skládaný pásek tenčí než lidský vlas, se stal mezi audiofily již dávno legendou.

Nyní přichází na český trh ELAC Carina – nejdostupnější reprosoustava osazená tímto reproduktorem, navržená konstrukčním týmem v čele s Andrew Jonesem.

Nová reprosoustava ELAC Carina s výškovým měničem Air Motion Transformer, známým pod obchodním názvem JET, který je schopen reprodukovat tóny až do frekvence nad 30 kHz, se vyznačuje se rychlou odezvu, širokým dynamickým rozsahem s minimálním zkreslením a poskytuje jasně zřetelný prostor.

Tomuto výškovému měniči sekunduje speciálně pro tuto sestavu navržený basový reproduktor, jenž doplňuje zbylé kmitočtové spektrum od hlubokých basů a zajišťuje plynulý přechod tónů celého frekvenčního spektra až k neslyšitelným výškám.

Optimální šíření nejhlubších tónů a větší svobodu při hledání vhodného místa umístění reprosoustav v místnosti umožňuje bassreflexový port vyvedený vespod kabinetu. Vznik nežádoucího stojatého vlnění uvnitř elegantní ozvučnice s matnou povrchovou úpravou eliminuje její lichoběžníkový tvar se zaoblenými hranami. Na výběr je provedení v černém a bílém laku. Dva páry šroubovacích reprosvorek umožňují po vyjmutí propojek zapojení bi-wire, nebo bi-amp.

Carina je vůbec první reprosoustava s měničem JET, kterou navrhl americký konstrukční tým v čele s Andrew Jonesem, známým spíše zálibou v souosých středo-výškových měničích. Frekvenční rozsah reprosoustavy ELAC Carina je 46 Hz – 30 kHz při citlivosti 85 dB/2,83 V/1m.

Modelová řada reprosoustav ELAC Carina je nyní dostupná ve třech variantách. Policové provedení Carina BS 243.4 s jedním basovým měničem a maximálním hudebním příkonem 100 W je k dispozici za 26.000 Kč za kus, podlahová reprosoustava Carina FS 247.4 osazená dvěma basovými reproduktory a výkonem 120 W stojí 52.000 Kč za kus a centrální provedení pro sestavu domácího kina Carina CC 241.4 lze pořídit za 22.000 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama