Televize Samsung budou mít od letoška ovladače se solárním nabíjením

Ovladač má garantovanou životnost minimálně sedm let / Samsung
Dálkový ovladač k letošním modelovým řadám televizorů Samsung nabijete slunečním i umělým světlem nebo klasicky přes USB. Má totiž zabudovaný solární panel.

Nebaví vás věčně měnit baterie v dálkovém ovladači televizoru? S letošními modelovými řadami televizorů Samsung, které přijdou na trh od března, už nemusíte.

Tento korejský výrobce přichází s revolučním ovladačem SolarCell, který má v sobě integrovaný solární panel a dá se nabíjet ze slunečního, ale i interiérového světla nebo prostřednictvím USB portu.

Zabudovaný solární panel v dálkovém ovladači je zajímavou inovací, jež umožní během sedmi let ušetřit až 99 milionů jednorázových AAA baterií. Uživatelé tak nebudou muset nakupovat klasické alkalické baterie, ani řešit výměnu dobíjecích baterií.

Pokud ovladač od televizoru otočí solárním panelem, který je umístěný na jeho spodní straně, na světlo, pohodlně jej nabijí během doby, kdy televizor nepoužívají. Nebo využijí jakoukoli nabíječku s USB portem. Ovladač má garantovanou životnost minimálně sedm let, což je průměrná doba obměny televizorů v domácnostech.

Ovladače se solárním nabíjením i s nabíjením přes USB port budou k dispozici pouze u modelové řady televizorů QLED. U ostatních televizorů Samsung bude možné dobíjet ovladače pouze přes USB port.

Od letošního roku bude mít řada televizorů od Samsungu také ekologické balení. Krabice budou popsány menším textem a grafika bude minimalističtější, čímž výrobce šetří inkoust na olejové bázi, který se na obalech televizí běžně používá.

Krabice lze navíc využít pro výrobu dekorativních prvků pro domácnost: praktické poličky, hračky, ale třeba i lepenkové domky pro domácí mazlíčky, které tolik milují kočky.

Mohlo by vás zajímat

Reklama