Malý bezdrátový Android adaptér s přímým zapojením do HDMI

 
Další 1 fotografie v galerii
Novinka podporuje HDMI 2.1 i přehrávání obrazu ve 4K Ultra HD / EVOLVEO
Nové multimediální centrum Stick Y2, které je postavené na platformě Android, je díky malým a kompaktním rozměrům vhodné zejména pro přímé zapojení do HDMI konektoru televize.

S rychlým vývojem digitálních služeb a novou dostupností digitálního obsahu z různých platforem rostou nároky na chytrý hardware, který by umožnil tento digitální obsah přehrávat. U současných chytrých televizí a zejména u starších „hloupých“ jsou některé funkce a dostupnost platforem omezeny nebo zcela vyloučeny.

Řešením jsou alternativní systémy, nejčastěji tzv. multimediální centra. Multimediální centrum je externí BOX, plastová krabička, která softwarově doplňuje chybějící funkce, jako je např. podpora kodeků, přístup k online videím, ukládání, třídění a sdílení dat a další funkce. Při koupi multimediálního boxu je nutné brát v potaz i následné umístění a zapojení.

Většina běžných boxů se instaluje vedle televizoru, což může být problém v případě zavěšeného televizoru na zdi či u jiného obdobného umístění, zejména pokud má být kabeláž skryta. Televizor se také může nacházet na veřejných místech, např. v restauraci, lékárně, obchodě nebo na hotelové recepci a takové umístění televizoru v podstatě nedovoluje instalaci klasických boxů. 

Pro tyto situace je praktickým řešením malý multimediální stick, který pracuje jako klasický box. Pod malými rozměry si můžeme představit standardní klíčenku/flash disk do kapsy. EVOLVEO Stick Y2 se na rozdíl od jiných zařízení nezapojí do USB ale přímo do konektoru HDMI, který bývá umístěn rovnoběžně na zadní straně TV.

Hlavní přednosti novinky jsou, mimo už zmíněných fyzických rozměrů, podpora HDMI 2.1, přehrávání obrazu ve 4K Ultra HD s HDR10+ s frekvencí až 75 snímků za vteřinu. Na internet se připojuje pomocí duální Wi-Fi, stick obsahuje slot na MicroSD kartu, 1 × USB 2.0 a Bluetooth 4.2.

Zařízení pohání čistý Android verze 9 Pie (AOSP) bez přidaných nadstaveb, který známe z mobilních telefonů nebo tabletů. Tím je umožněno běžným i náročnějším uživatelům využívat pokročilé funkce a aplikace dostupné z knihovny Google Play. MultiMedia Stick Y2 je již v prodeji, a to za 1 490 Kč. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama