Nová bezdrátová sluchátka Sony WF-1000XM4 s 8hodinovou výdrží baterie a funkcí potlačení hluku

Funkce Speak-to-Chat vám umožní vést krátkou konverzaci, aniž byste si museli sluchátka vyndat / Sony
Sluchátka WF-1000XM4 jsou vybavena mikrofony se dvěma snímači ruchu pro potlačení hluku. Díky dvěma mikrofonům se snímačem hluku na každém uchu – jedním směřujícím dopředu a druhým dozadu – jsou sluchátka schopna dobře monitorovat okolní hluk a s dostatečnou přesností jej odstraňovat.

Model WF-1000XM4 podporuje bezdrátový přenos zvuku ve vysokém rozlišení, a to díky technologii LDAC, kterou Sony používá pro kódování zvuku.

LDAC přenáší přibližně třikrát více dat (při maximální přenosové rychlosti 990 kb/s) než běžné audio Bluetooth, což umožní poslech High-Resolution Audio v kvalitě, která se co nejvíce blíží kvalitě připojení pomocí kabelu. 

Technologie DSEE Extreme (Digital Sound Enhancement Engine) pomocí technologie Edge-AI pak zvyšuje rozlišení komprimovaných digitálních hudebních souborů v reálném čase. Dynamicky rozpoznává nástroje, hudební žánry a jednotlivé prvky každé skladby, jako jsou vokály nebo mezihry, a obnovuje zvuk vysokých frekvencí ztracený při kompresi, čímž zajišťuje plnohodnotnější poslech.

Praktická je funkce Speak-to-Chat, která vám umožní vést krátkou konverzaci, aniž byste si museli sluchátka vyndat. Jakmile s někým začnete mluvit, zastaví funkce Speak-to-Chat automaticky hudbu a umožní okolnímu zvuku pronikat sluchátky, abyste mohli konverzovat.

To se hodí, pokud si chcete sluchátka nechat v uších nebo máte zrovna plné ruce. Jakmile konverzaci ukončíte, začne se opět automaticky přehrávat hudba. Funkce Speak-to-Chat rozpozná váš hlas a zareaguje na něj. Je založena na technologii Precise Voice Pickup Technology, která kombinuje čtyři mikrofony a senzory s pokročilým zpracováním signálu.

Se sluchátky WF-1000XM4 je velmi pohodlné i hands-free volání díky technologii Precise Voice Pickup. Kombinace technologie přesného snímání hlasu Precise Voice Pickup s mikrofony a bone-conduction sensorem, který monitoruje vaši řeč, umožňuje modelu WF-1000XM4 snímat jasně hlas během hands-free hovorů.

Směrové mikrofony jsou kalibrovány tak, aby snímaly pouze zvuky z vašich úst. Díky zdokonalenému poměru signálu k šumu zachytí většinu slov, i když je ve vašem okolí velký hluk. Sluchátka WF-1000XM4 jsou již v prodeji, a to v černé a krémově-stříbrné variantě za 7499 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama