Systém Canon EOS R přichází i ve formátu APS-C ve dvou nových bezzrcadlovkách

 
Další 3 fotografie v galerii
Modely EOS R7 a EOS R10 přenášejí do formátu APS-C technologii inteligentního automatického ostření / Canon
Canon před pár dny představil první bezzrcadlovky (EOS R7 a EOS R10) se systémem APS-C EOS R, které spojují výhody systému EOS R s oblíbeným formátem obrazového snímače APS-C.

Formát APS-C nabízí podle webu Canon řadu výhod pro fotografické nadšence a tvůrce obrazového obsahu, včetně možnosti používat menší, ovšem zároveň velmi rychlé a výkonné fotoaparáty.

Model EOS R7, který vychází z řady EOS 7D, je vhodný pro fotografy volné přírody a sportu, kteří využijí ořez ohniskové vzdálenosti snímačem APS-C a stejně tak mimořádnou rychlost a automatické ostření se sledováním objektu inspirované vyššími modely této řady.

Modely EOS R7 a EOS R10 přenášejí do formátu APS-C technologii inteligentního automatického ostření. Díky technologii automatického ostření se zdvojenými fotodiodami snímače Dual PixelCMOS AF ll a technologií hloubkového učení mohou uživatelé sledovat objekty, včetně vozidel, zvířat a lidí, s přesnou detekcí hlavy, obličeje a očí na 100 % plochy snímku.

Fotoaparáty EOS R7 a EOS R10 dokáží automaticky ostřit při slabém osvětlení až do úrovně -5 EV, respektive -4 EV a až do clony f/22 s nasazenými telekonvertory, umožňují snadno sledovat ptáky za letu nebo sportovce v pohybu za jakýchkoli podmínek. U obou fotoaparátů je možné přesouvat bod zaostření dotykem.

Model EOS R7 se zapisuje do historie jako první fotoaparát systému EOS R, který je vybavený kombinovaným ovládáním AF pomocí multifunkčního ovladače a kolečka. Jediný pohyb palce nebo otočení voliče zpřístupňuje ovládání bodu AF včetně rychlého a pohodlného nastavení a zobrazení ostřicích bodů při zpětném přehrávání.

EOS R7 a EOS R10 jsou dobře vybavené ke snadnému zachycení každého okamžiku – mají nejrychlejší mechanickou závěrku pro kontinuální snímání ze všech fotoaparátů APS-C EOS s frekvencí 15 snímků za sekundu a také elektronickou závěrku s frekvencí 30 snímků za sekundu, respektive 23 snímků za sekundu. EOS R7 nabízí maximální rychlost mechanické závěrky 1/8000 sekundy a 1/16000 sekundy u elektronické závěrky, takže dokáže ostře zachytit i rychle se pohybující objekty.

Oba nové fotoaparáty jsou postavené na nejnovějším procesoru DIGIC X. Reagují tedy velmi rychle a dokážou také velmi rychle zpracovávat obraz. Režim sériového snímání rychlostí 30 snímků za sekundu do formátu RAW umožňuje pracovat s takto pořízenými záběry jako s videem a jednoduše vybírat jednotlivé snímky. Je-li aktivován režim předběžného snímání, přístroj zachytí scénu již 0,5 sekundy před stiskem spouště.

Tentýž interní stabilizační systém (IBIS) u modelu EOS R7 jako u fotoaparátů EOS R6, EOS R5 a EOS R3 nabízí podle výrobce nejvyšší dostupnou úroveň stabilizace obrazu, a to až o 8 expozičních hodnot. Je ideální pro ty, kdo fotografují za pohybu nebo z ruky s několikasekundovým časem.

Poprvé u fotoaparátů EOS slouží systém IS k vyrovnávání horizontu při aktivované funkci „Automatická nivelace“ a také kompenzuje vertikální otřesy při fotografování v nově přidaných režimech panoramatu nebo panorámování.

Nově vyvinuté snímače formátu APS-C o rozlišení 32,5, respektive 24,2 milionů bodů užité ve fotoaparátech EOS R7 a EOS R10 nabízejí oproti plnoformátovým přístrojům prodloužený dosah při stejném ohnisku s vysokou ostrostí – ideální pro sportovní fotografy a fotografy volné přírody, kteří se potřebují přiblížit akci.

Technologie Dual Pixel RAW spolu s režimy HEIF, Compact RAW a HDR dávají značnou svobodu při postprodukci a umožňují dosáhnout lepší tonality scény. Nástroj Digital Lens Optimizer automaticky generuje nejkvalitnější snímky JPEG přímo ve fotoaparátu – koriguje vady objektivu bez vlivu na rychlost a odezvu při fotografování.

Fotoaparáty EOS R7 a EOS R10 o hmotnosti pouhých 612 gramů, respektive 429 gramů včetně baterie a paměťové karty, nabízí fotografům a tvůrcům výrazná vylepšení a možnost zmenšit výbavu oproti digitálním zrcadlovkám s příslušnými objektivy. Kompaktní, avšak robustní EOS R7 má konstrukci odolnou vůči povětrnostním vlivům, takže s ním lze fotografovat i v náročných podmínkách.

Zdroj: Canon

Mohlo by vás zajímat

Reklama