Pětina velkých dodávek v Česku má lva na kapotě

 
Dalších 6 fotografií v galerii
Peugeot svoji vedoucí pozici obhájil / Peugeot
Trh užitkových vozů v Česku zažil loni překvapení, když se na první příčce v prodejních statistikách objevila francouzská automobilka Peugeot. Ukončila tak čtyři roky trvající vládu Fiatu. Peugeot se v roce 2017 poprvé v historii stal nejprodávanější značkou užitkových vozů v České republice.

Zdálo se, že se jedná o krátkodobé vítězství. Jeden úspěšný rok, ve kterém se značce podařilo realizovat několik významných fleetových zakázek. O to větší pak bylo překvapení v roce 2018, kdy Peugeot svoji vedoucí pozici obhájil.

Největší měrou k tomuto výsledku přispěl model Peugeot Boxer, který byl v roce 2018 počtvrté v řadě nejprodávanějším užitkovým vozem na českém trhu. Přitom před deseti lety se musel spokojit s bramborovou medailí a sklonit se před konkurenty jako Ford Transit nebo Mercedes-Benz Sprinter, které byly tehdy považovány za ikony užitkového trhu. Dnes Peugeot Boxer naopak dominuje. Jeho roční prodeje loni dosáhly 2 180 kusů a tvořily celou pětinu segmentu velkých dodávek.

Dosáhnout nejvyššího stupně vítězů je skvělé, často ale bývá náročné toto místo na výsluní udržet. Ředitel značky Peugeot v ČR Marco Venturini ovšem nehodlá nic ponechat náhodě. „Z dvanácti měsíců uplynulého roku jsme v devíti dosáhli růstu, v osmi z nich to bylo v řádu desítek procent. Za každý dílčí úspěch vděčíme důslednému uplatňování naší obchodní politiky, síle prodejní a poprodejní sítě, i atraktivitě a kvalitě našich produktů. Toto náročné prodejní tempo hodláme udržet i v letošním roce,“ říká Marco Venturini.

Do realizování svého cíle se značka Peugeot pustila hned se začátkem nového roku. 16. ledna uvedla na český trh nový lehký užitkový vůz – Peugeot Partner. U tohoto modelu se zřejmě není třeba obávat nedostatku zájmu zákazníků, protože ještě před uvedením na evropský trh získal prestižní titul International Van Of The Year 2019 (Dodávka roku 2019).

Nový Peugeot Partner navíc v Česku nasadil velice agresivní akční cenu od 289 900 Kč bez DPH, akční paket klimatizace + rádio za 15 000 Kč a dva roky servisu v ceně. Je zřejmé, že Peugeot je rozhodnutý, že se ani v letošním roce nenechá o pozici největšího prodejce užitkových vozů v Česku připravit.

Úspěch Peugeotu na trhu LCV ovšem není jen českým fenoménem. Francouzská automobilka prodala celosvětově loni skoro čtvrt milionu užitkových vozů a dosáhla historického rekordu. Peugeot Boxer zaznamenal nejlepší prodeje v historii: 73 tisíc kusů, stejně jako Peugeot Expert / Traveller se 78 tisíci.
 

Mohlo by vás zajímat

Reklama