Vodní plavidlo Jet Capsule lítá po hladině rychlostí až 114 kilometrů za hodinu

 
Další 3 fotografie v galerii
Kapsle má na zadní straně také koupelnu a malý kuchyňský kout či bar / Jet Capsule
Nové plavidlo, královská kapsle 001, vyrobená italskou společností Jet Capsule, která se specializuje na lodě s nevšední konstrukcí, nabízí možnost dokonale si vychutnat rychlou plavbu na řece či moři.

Plně přizpůsobitelný člun je dlouhý 8 metrů a široký 3,6 metru a může přepravovat až 12 cestujících a kapitána. K dispozici je neprůstřelná verze kapsle se střešním bunkrem. Luxusní kompaktní plavidlo vyvine rychlost až 114 km/h a pohání ho dieselový motor.

Lodní kapsli je možné přizpůsobit na míru každému klientovi. Především se dá vybavit dieselovými motory Yanmar o výkonu od 370 do 1040 kW. V kombinaci s nejnovějšími proudovými pohony Hamilton může dosahovat rychlostí od 32 uzlů do 62 uzlů (71 mil v hodině - 114 km v hodině). Zákazníci si mohou vybrat z několika konfigurací motoru, které jsou k dispozici v benzinovém a naftovém provedení ve variantě s jedním nebo dvěma motory. 

Interiér je dvakrát prostornější než většina kapslí podobné délky, takže cestující se během plavby mohou dobře bavit. Celková plocha paluby je 18 m čtverečních. Průhlednost oken, která mohou být i neprůstřelná, se mění v závislosti na intenzitě světla. 

Návrhář lodi a spoluzakladatel společnosti Jet Capsule, Pierpaolo Lazzarini, se při vytváření člunu inspiroval konstrukcí vesmírných lodí. Kapsle má na zadní straně také koupelnu a malý kuchyňský kout či bar. K dispozici je předinstalovaný klimatizační systém, který na palubě vytváří příjemné prostředí, ať už je venku horko nebo zima.

Pro chladné večery je připraveno podkrovní vytápění využitelné při nočních plavbách. Všechny lodě Jet Capsule jsou vyráběny na zakázku neapolskou loděnicí a jejich zhotovení trvá šest měsíců. Pan Lazzarini uvedl: „Chtěl jsem vytvořit loď, která by nadchla lidské oko svým stylem, přestože není příliš velká. Když dorazíte na pláž v kapsle Jet, všichni budou nadšení. Je to taková kompaktní, ale luxusní plavidlo. Je dostatečně malá na to, aby se minimalizovaly náklady na její údržbu, ale zároveň je dostatečně velká, aby unesla skupinu přátel, kteří mohou na palubě i pohodlně spát.“

Je to neuvěřitelně luxusní plavidlo. Splňuje mnohem více požadavků než jakákoli jiná loď podobné velikosti. Výrobce velice úzce spolupracuje se zákazníky, aby se ujistil, že budou splněny všechny jejich požadavky do nejmenších podrobností.

Lazzarini by v blízké budoucnosti rád viděl kapsle Jet pohybovat se i po řece Temži. Futuristická kompaktní super plavidlo 001 Jet Capsule stojí 250.000 dolarů. Nabízí nový způsob, jak si cestování po vodě opravdu užít. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama