• redakce
  • Doprava
  • 04. srpna 2019
  • 16:37

Nemáte na nové auto? Přesto si můžete dopřát nejnovější technologie

 
Dalších 6 fotografií v galerii
Buďte nároční a i u ojetého vozu chtějte dobrou výbavu / Emil Frey Select
Nejmodernější asistenční systémy jsou fascinující, bezpečnější, komfortnější… ale mnohdy drahé. Adaptivní tempomat vás vyjde na 30 tisíc, podobně jako třeba automatický parkovací asistent, který zaparkuje za vás.

Za aktivní nouzové brzdění chránící vás před kolizí zaplatíte přibližně 15 tisíc. Na couvací kameru si připravte 10 až 30 tisíc podle toho, jakou kvalitu zvolíte. Hlídače mrtvého úhlu pořídíte minimálně za „desítku“, stejně jako funkci čtení dopravních značek. A to ještě nejsme u top asistentů, jako je například noční vidění za příplatek 40 a více tisíc korun. Kupujete-li ojetinu, možná se smíříte s tím, že podobné technické vymoženosti (a s nimi i dokonalý pocit bezpečí za volantem) oželíte. Nemusíte, stačí jen vědět, kde ojetý automobil koupit.

Trh ojetých vozů v České republice je obrovský. Ovšem mnoho z nich už má jak se říká „něco najeto“. Dovoz ojetých vozů se ostatně nejvyšší mírou podílí na zvyšování průměrného stáří osobních vozů, které se za první letošní půlrok meziročně zvýšilo o 0,19 roku na aktuálních 14,82 roku. Na vině je hlavně skladba dovozu ojetých vozidel, u kterých je více než 50 % starších 10 let.

Buďte náročný, protože tím můžete zachránit život či zdraví vás nebo vašich blízkých

Automobilový průmysl se přitom rozvíjí závratnou rychlostí a doba před deseti lety je pro něj takřka pravěkem. Nemůžete tedy od staršího vozu čekat moderní výbavu. Ovšem právě tyto ojeté vozy s neexistujícími či zastaralými bezpečnostními prvky zaplavují české autobazary a čekají na nenáročné zákazníky. Buďte náročný, protože tím, že neslevíte ze svých nároků na asistenční systémy, můžete zachránit život či zdraví vás nebo vašich blízkých.

Důležité je vědět, kam si pro bezpečný a vybavený vůz zajít. Novým hráčem na českém trhu je švýcarský program certifikovaných ojetých vozů Emil Frey Select. Na rozdíl od běžných bazarů prodává výhradně vozy, které prošly detailní technickou přejímkou, a lze u nich tak garantovat nejen technický stav, ale také původ a počet najetých kilometrů. Právě díky preciznímu a naprosto transparentnímu přístupu může Emil Frey Select poskytnout na certifikované automobily roční záruku, jež je v mnoha případech prodloužena dokonce na dva roky. A co víc, platí v rámci celé EU stejně, jako asistenční služba, jež je k těmto vozům rovněž nabízena.

Obavy z následného drahého servisu zde nejsou na místě. U všech vozů s certifikací Emil Frey Select má zákazník jistotu, že je automobil zkontrolovaný, případně opravený a má za sebou předepsaný servis. Z toho je více než jasné, že v nabídce najdete výhradně kvalitní ojeté vozy v dobrém technickém stavu, se kterými se nemusíte bát ihned vyrazit i na delší cestu. To je obrovský rozdíl oproti běžným bazarům, ze kterých vedou první kroky majitele rovnou do servisu, kde se většinou dozví nepříjemnou (a drahou) pravdu o své koupi!

Emil Frey Select se specializuje na roční a mladé ojeté vozy, zpravidla nadstandardně vybavené. Nejmodernější technologie jsou tedy samozřejmostí. Jejich funkci si můžete vyzkoušet během testovací jízdy. Tak snadno zjistíte, jaký vůz a jaké prvky výbavy jsou pro vás ty pravé. Láká vás například luxusní fastback Peugeot 508s technologií nočního vidění, kterou mimochodem nikdo v tomto segmentu nenabízí? Jak tento systém funguje, zjistíte v tomto videu.

Zajděte si pro něj do prodejního centra v pražské Hostivaři (ul. Pražská 38). Kompletní nabídku najdete zde.

Mohlo by vás zajímat

Reklama