Nová e-carsharingová služba GreenGo s elektromobily značky VW

Pro využívání služby stačí stáhnout aplikaci a zaregistrovat se / Siemens
Od minulého týdne je v Praze v provozu flotila elektromobilů společnosti GreenGo. Nová e-carsharingová služba umožní obyvatelům a návštěvníkům hlavního města zapůjčení elektromobilů značky VW e-up!

K dobíjení flotily elektromobilů bude GreenGo používat veřejnou nabíjecí síť i vlastní servisní nabíjecí body vybavené 50 kW nabíječkami Siemens.

Elektromobily se budou pohybovat po území celé Prahy, k zapůjčení a navrácení budou k dispozici v tzv. „servisní zóně“, která v současnosti pokrývá centrum města a vnitřní části obvodů Prahy 3 až 10. Pronájem probíhá prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu, k dispozici je řada platebních tarifů, díky kterým půjčení GreenGo vyjde levněji než kterákoliv pražská taxislužba.

Služba startuje se stovkou elektromobilů, během několika měsíců počítá s jejich zdvojnásobením. Na provoz flotily bude GreenGo využívat jak veřejnou dobíjecí síť, tak čtyři vlastní rychlonabíjecí stanice Siemens CPC 50 kW, z nichž dvě jsou již v provozu. Vozy budou minimálně v první fázi nabíjet výhradně zaměstnanci firmy.

Pro využívání služby stačí stáhnout aplikaci a zaregistrovat se. Vedle čísla platební karty a fotografie řidičského průkazu bude potřeba pořídit i své selfie. Po ověření, že jde skutečně o daného řidiče, může být už během pár chvil na silnici nový elektromobilista. Libovolný zákazník by měl v centru Prahy dojít k volnému vozu během maximálně sedmi minut. Společně s možností parkovat na všech modrých a fialových zónách tak nabízí GreenGo možnost jednoduchého a rychlého zaparkování i na těch nejfrekventovanějších místech v Praze.

Nabíjecí stanice CPC (Compact Power Charger) 50 kW nabízí široký rozsah výstupního napětí na DC konektorech – 30 až 920 V. Díky tomu je schopná efektivně nabíjet elektromobily s různou úrovní palubního napětí trakční baterie, nové generace elektromobilů od roku 2019 a autobusy s více než DC 800 V.

Mohlo by vás zajímat

Reklama