CZ LOKO dodá italskému nákladnímu dopravci DB Cargo čtyři lokomotivy EffiShunter 1000

Lokomotiva EffiShunter 1000 představuje produkt vhodný pro potřeby železničních přepravců v celé Evropě / CZ LOKO
Další společností, která si vybrala lokomotivy EffiShunter 1000 české firmy CZ LOKO, se stal jeden z evropských lídrů nákladní železniční dopravy DB Cargo Italia. Ta si objednala čtyři nové dieselelektrické lokomotivy v Itálii klasifikováné jako D744.

První dva kusy budou dle webu výrobce dodány v průběhu léta a další dva do konce roku. „Využívat je budeme především v husté síti jednovozových přeprav, zaručujících vysokou kvalitu a udržitelnost, a na neelektrifikovaných tratích a průmyslových vlečkách. Nové moderní lokomotivy přispějí k větší spolehlivosti a bezpečnosti, sníží dopad na životní prostředí z hlediska hluku a emisí a zvýší komfort našich zaměstnanců," říká Emanuele Vender a Rüdiger Gastell, generální ředitel DB Cargo.

Oceňuje přitom i výhody, které konvenční železniční doprava přináší hlavně zákazníkům, kteří potřebují nízkoobjemovou přepravu s více výchozími či cílovými místy.

Podle Michala Schaffera, manažera obchodního oddělení CZ LOKO, premiérový kontrakt s tímto významným dopravcem potvrzuje vedoucí postavení CZ LOKO na evropském trhu s dieselovými lokomotivami.

„Zejména lokomotiva EffiShunter 1000 představuje produkt vhodný pro potřeby železničních přepravců v celé Evropě. V Itálii, která je našim nejsilnějším zahraničním trhem, jsme již prodali více než sto lokomotiv. To je mimořádné číslo," dodal Michal Schaffer.

Servis a další „after sales“ služby zajišťuje v zemi dceřiná společnost CZ LOKO ITALIA. Společnost CZ LOKO je přitom schopna poskytnout kompletní rozsah služeb ve všech dvou desítkách států, v nichž aktivně působí.

Zdroj: CZ LOKO, DB Cargo

Mohlo by vás zajímat

Reklama