Skywell: Jak vytvořit pitnou vodu prakticky z ničeho, stačí pouze okolní vzduch

 
Další 1 fotografie v galerii
Voda prochází sedmistupňovým vzduchovým a vodním filtračním systémem / Pixabay
Teprve nedávno se objevil na našem trhu první atmosférický generátor vody. Jde o zajímavé zařízení, které je vybaveno technologií přeměňující okolní vzduch na čistou pitnou vodu bez potřeby vodovodního potrubí.

Novinka, označená jako Skywell 5TE, pracuje na principu shromažďování vlhkosti pomocí kondenzace a následné filtrace. Voda prochází sedmistupňovým vzduchovým a vodním filtračním systémem, dále dochází k čištění pomocí ultrafialového záření a ošetření ozónem pro odstranění prachu, vzduchových částic, bakterií a dalších nečistot.

Vestavěných monitorovací systém tohoto zařízení neustále monitoruje čistotu a kvalitu vydávané vody. Skywell společnosti Sharp je ekologicky šetrnou alternativou k zásobníkovým výdejníkům vody nebo plastovým lahvím, neboť odstraňuje potřebu dodávek vody nebo jednorázových lahví. 

Pro názornou představu kancelář se 100 pracovníky, využívající zásobníkový výdejník vody, má pravděpodobnou spotřebu za 12 měsíců přibližně 26 tun vody, čímž výrazně zatíží svoji uhlíkovou stopu.

Ve Velké Británii se například každoročně spotřebuje 3 miliardy litrů lahvové vody, přičemž výroba jednolitrové PET lahve odpovídá uvolnění 100 gramů oxidu uhličitého.

Zařízení Skywell je vybaveno uživatelsky upravitelným 8palcovým interaktivním displejem, na němž běží aplikace Skywell. Aplikace Skywell umožňuje vytvořit si vlastní spotřební profil, nastavit si denní cíle spotřeby vody a následné sledování postupu v průběhu pracovního dnem týdne nebo měsíce. Model Skywell 5TE vyžaduje pro běžný provoz pouze zdroj napájení. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama