Analyzátor proudu, napětí i výkonu odhalí slabiny elektrické sítě a ověří kvalitu dodávané elektřiny

 
Další 2 fotografie v galerii
Analyzátor provádí také záznam událostí podle přednastavených úrovní / Pixabay
Pokud si nejste jistí, že napětí elektrické energie, dodávané z veřejných distribučních sítí, je dostatečně kvalitní, stačí využít nový analyzátor kvality sítě Kyoritsu KEW 6315, který komunikuje už i v češtině.

Nový přístroj pracuje ve třidě “S” a umožňuje jak energetická měření, tak i analýzu kvality sítě (dle EN 50160). Pro snadné a rychlé používání je přístroj vybaven “Průvodcem rychlého startu”, který radí uživateli krok za krokem, jak přístroj nastavit a připojit.

Kontrola připojení k měřené síti využitím grafických schémat připojení zobrazených na displeji a automatická detekce připojených převodníků velmi usnadňuje práci a zvyšuje míru jistoty uživatele při měření.

Díky lokalizaci můžete ovládat přístroj v rodném jazyce přes naváděcí menu, dialogová okna, a největší příspěvek k bezpečnosti práce budou mít uživatelé z přeložených průvodců pro zapojení.  

 

Přístrojem KEW 6315 lze provádět měření pro kontrolu spotřeby, jak co se týče trendů odběrů, tak i kontrolu dosažení časového maxima odběru v daném místě, např. čtvrthodinového maxima. Obě tato měření jsou zobrazena graficky na displeji přístroje.

Výhodou modelu Kyoritsu KEW6315 je možnost zobrazení mnoha informací najednou, např okamžité hodnoty, průměru, minimima, maxima pro napětí, proudy, výkony a frekvence. Záznamový čas pro tyto parametry pak může být nastaven od 1 sekundy do 2 hodin.  

Přístroj je schopen graficky zobrazit, ve formě sloupcového grafu, jednotlivé harmonické složky až do řádu 50. Pro proud, napětí i výkon celkem nebo i po jednotlivých fázích. Další možnosti je zobrazit všechny harmonické ve formě tabulky v RMS hodnotách a s fázovými úhly.

Díky tomu lze odhalit harmonické proudy, které mohou ovlivnit banky kapacitorů kompenzátoru PF, ohřívat transformátor nebo nulový vodič a kabely nebo způsobit nevyžádané vypadávání jističů.

Mohlo by vás zajímat

Reklama