VDSL router s rychlostí až 350 Mb/s umožňuje i telefonování v HD kvalitě

 
Další 2 fotografie v galerii
Router funguje také jako digitální hlasový záznamník / TP-Link
Na tuzemském trhu se objevil nový Super VDSL telefonní router se standardem 11AC Wave2, kombinovanou rychlostí přenosu dat až 2767 Mbit/s a technologií MU-MIMO. Co všechno svému uživateli nabídne?

Nový router Archer VR2800v zaujme především způsobem využívání Wi-Fi pásma. Díky technologii 4×4 MU-MIMO dochází k optimalizaci provozu současným přenášením dat do více zařízení, se 4x rychlejším výkonem signálu.

Router obslouží až 4 zařízení najednou, čímž zkracuje čas čekání. Zároveň disponuje technologiemi NitroQAM a 4-Stream, které zvyšují bezdrátový výkon až o 25 % při kombinovaných rychlostech, tedy umožňují dosáhnout přenosu až 2767 Mb/s. Konkrétně 600 Mb/s na 2,4 GHz je ideální pro každodenní surfování a zasílání e-mailů, zatímco 2167 Mb/s na 5GHz pásmu zajistí 4K streaming a hraní her zcela bez zpoždění. O kvalitu příjmu se pak staraní čtyři externí antény.

Technologie Super VDSL (VDSL2 Profile 35b, poslední generace DSL) poskytuje rychlost internetu až do 350 Mb/s, což je 3,5x více, než předchozí verze VDSL2 (100 Mb/s), a to na stávajících metalických linkách, takže není třeba investice a instalace optických rozvodů.

Stabilní přenos dat pak zajišťují technologie G.vector a RNC, které se starají o snižování rušení telefonní linky. Archer VR2800v je kompatibilní se standardy VDSL2, ADSL2+, ADSL2 a ADSL a podporuje všechny standardy DSL připojení pro zajištění kompatibility s většinou poskytovatelů internetového připojení (ISP).

Router funguje také jako digitální hlasový záznamník s kapacitou až 540 minut. Přes aplikaci tpPhone lze provádět telefonické hovory po pevné lince i přes smartphone. Model podporuje až šest digitálních sluchátek s integrovanou základnou DECT se dvěma analogovými telefony nebo faxovými přístroji.

Novinka je vybavena i dvěma porty USB 3.0, které lze využít pro sdílené lokální úložiště, sdílenou tiskárnu, a k připojení k mediálnímu serveru.

Mohlo by vás zajímat

Reklama