Hraní her bude díky Googlu možné odkudkoliv, navíc bez nutného hardwaru

Stadia vynechává tradiční herní konzoli / Google
Seznamte se s Google Stadia: Firma představila novou online herní platformu, která uživatelům umožňuje okamžitě hrát, sledovat a tvořit hry na jakémkoli zařízení spolu s řadičem vybaveným hlasovým asistentem.

Google vzal základ nové služby Stadia streamování dat založené na cloudu. Služba Stadia umožňuje uživatelům okamžitě streamovat nejlepší herní tituly na jakémkoli zařízení s vlastním řadičem, aniž by je bylo nutné otravně stahovat.

Tato služba by měla být uvedena na trh ještě v tomto roce v USA, Velké Británii a v Kanadě. Všichni uživatelé potřebují WiFi připojení k hraní her na televizory, notebooky a telefony. Společnost také spustila řadič Stadia vybavený asistentem AI společnosti Google.

Stadia vynechává tradiční herní konzoli, nepotřebujete tedy žádný další hardware. Můžete hrát hry se svými stávajícími notebooky, stolními počítači, televizory, tablety nebo telefony, stejně jako s vlastní klávesnicí a myší.

„Hrajte okamžitě. Žádné aktualizace, žádné stahování,“ řekl zástupce společnosti Google. „Skočte přímo do hry.“ Generální ředitel společnosti Google Sundar Pichai platformu představil minulý čtvrtek na výroční konferenci Game Developer v San Franciscu. Vyhledávací gigant také předvedl svůj první řadič herních automatů značky Google, který je integrován s asistenčním systémem Google Assistant.

Stadia navazuje na iniciativu Google Project Stream z minulého roku, která umožňuje uživatelům hrát v aplikaci Google Chrome aplikaci Assassin's Creed Odyssey s vlastním řadičem PlayStation nebo Xbox. Stejně tak Stadia umožňuje uživatelům hrát vysoce kvalitní hry, které jsou streamovány z cloudu Google. Pokud uživatelé uvidí svůj oblíbený streaming hry YouTuber, mohou kliknout na tlačítko 'play now' a během několika sekund se spustí přímo na obrazovce.

Služba byla vytvořena společně s hráči, vývojáři a dokonce i YouTubery. „Chtěli jsme vytvořit platformu pro každého,“ řekl Pichai publiku v GDC a dodal ještě:. „Chceme, aby sdílení her bylo stejně snadné jako sdílení odkazu a kliknutí na něj,“ Google neřekl mnoho o tom, které hry budou k dispozici na Stadii, kromě toho, že odhalí partnerství i se Software pro 'Doom Eternal' a 'Assassin's Creed Odyssey'.

Mohlo by vás zajímat

Reklama