Tento bezdrátový gigabitový router, s rychlostí přenosu dat až 1300 Mb/s, lze ovládat i hlasem

Signál Wi-Fi vysílají tři externí antény a jedna interní anténa / TP-Link
Na tuzemském trhu se objevil v prodeji nový router MU-MIMO TP-Link Archer A9 s podporou hlasového ovládání Amazon Alexa.

Archer A9 nabízí standard WiFi 802.11ac Wave2, který poskytuje rychlost Wi-Fi až do 1300 Mb/s v pásmu 5 GHz a 600 Mb/s v pásmu 2,4 GHz.

Pro jednoduché úkoly, jako je odesílání e-mailů nebo procházení webu, lze používat připojení v pásmu 2,4 GHz a aplikace náročné na šířku pásma, jako jsou online hry nebo streamování ve formátu HD, využít komunikaci v pásmu 5 GHz. Výhodou je, že obě pásma lze využívat zároveň.

Tři externí antény a jedna interní anténa vysílají signál Wi-Fi do všech koutů domova či velkého bytu. Technologie Beamforming detekuje zařízení, i když jsou vzdálená nebo mají nízký výkon, a směřuje na ně sílu bezdrátového signálu. Tím se zvýší síla dostupného signálu na zařízení a zároveň i možná vzdálenost od routeru.

Archer A9 také pomáhá zařízením dosáhnout optimálního výkonu díky efektivnější komunikaci s technologií MU-MIMO. Tři simultánní datové toky umožňují všem připojeným zařízením dosáhnout až 3× vyšší rychlosti, než se standardními AC routery protože ty komunikují vždy jen s jedním zařízením.

Funkce Smart Connect, optimalizující rychlost, pomáhá routeru automaticky přepínat připojení každého zařízení k nejlepšímu dostupnému pásmu Wi-Fi, zatímco funkce Airtime Fairness zabraňuje zpomalení starších zařízení v síti.

Ve spolupráci s Alexou a IFTTT se nový Archer A9 chová jako centrální pomocník pro usnadnění života. Síť lze snadno ovládat pomocí jednoduchých hlasových příkazů zadaných přes Amazon Alexa a díky IFTTT je zkombinovat s dalšími kroky.

Mohlo by vás zajímat

Reklama