Češi si mohou již tento týden pořídit solární elektrárnu na klíč jednoduše v e-shopu

 
Další 1 fotografie v galerii
Návratnost investice do solárního zdroje energie se odvíjí od výkonu elektrárny, spotřeby a ceny elektřiny / Pixabay
Majitelům rodinných domů od dnešního dne nabízí Alza hned 6 balíčků různých variant solárních elektráren na klíč, ta nejlevnější přitom startuje na 84 999 Kč.

Oblast ekologické výroby elektřiny navazuje na stále rostoucí popularitu tzv. chytrých domácností. Pro každou velikost domu (malé, střední a velké) nabízí Alza dva balíčky. Ty lze upravit na míru, případně i rozšířit o tepelné čerpadlo.

Většina z uvedených balíčků zahrnuje i baterii pro ukládání přebytečné energie. Ceny solárních elektráren na klíč se pohybují v rozmezí od 84 999 do 269 999 Kč při započtení dotace ze strany státu.

Solární elektrárna je vhodná pro všechny, kteří chtějí dosáhnout částečné soběstačnosti, přispět k čistotě ovzduší a využívat čistý zdroj energie. V domácnostech je ideální v kombinaci s ohřevem vody, klimatizací, tepelným čerpadlem, bazénem nebo pro podporu vytápění objektu v období jara a podzimu.

"Solární elektrárny ve spojení s bateriovými systémy jsou v Česku v poslední době na vzestupu. Nyní může mít solární elektrárnu každý rodinný dům v Česku,“ říká Jan Průcha ze společnosti Insight Energy.

Samotná doba instalace je individuální, nicméně od zaplacení zálohy po finální instalaci potrvá odhadem 8 týdnů. Návratnost investice do solárního zdroje energie se odvíjí od výkonu elektrárny, spotřeby a ceny elektřiny, obecně se však pohybuje mezi 6 až 20 lety.

Mohlo by vás zajímat

Reklama