Chytré hodinky Apple Watch dostanou novou funkci sledování spánku

 
Další 1 fotografie v galerii
Aplikace bude sledovat data uživatelů s cílem zlepšit kvalitu jejich spánku / Apple
Nová funkce chytrých hodinek Apple Watch bude sledovat spánek uživatelů, jejich srdeční frekvenci i pohyb a shromažďovat je v aplikaci iOS Health. Nové funkce také změní alarmy a funkci „Nerušit“.

Společnost Apple v současné době vyvíjí novou aplikaci pro své chytré hodinky Apple Watch. Aplikace bude sledovat data uživatelů s cílem zlepšit kvalitu jejich spánku.

Tato funkce bude užívat několik senzorů na hodinkách ke sledování různých fází spánku, včetně srdeční frekvence, pohybu uživatele a hladiny hluku. Data budou poté analyzována a zobrazena uživatelům prostřednictvím aplikace Apple Health na iPhonu a také na nové aplikaci Sleep v hodinkách. 

Většina uživatelů Apple Watch si svá vybitá zařízení nabíjí během spánku. Proto Apple bude uživatelům před ulehnutím do postele zasílat upozornění, které jim připomene, aby si hodinky nezapomněli nabít.

Kromě nových funkcí sledování spánku si Apple také pohrává se způsobem fungování alarmů a s funkcí „Nerušit“. Pokud uživatelé vstanou a začnou se pohybovat před vypnutím alarmu, Apple Watch ho automaticky vypne. Nová funkce také změní výstrahy.

Automatické zapnutí funkce „Nerušit“ umlčí případná oznámení ve chvíli, kdy uživatel jde spát. Není ale jasné, zda budou nové funkce dostupné ve všech hodinkách Apple Watch, nebo zda budou načteny pouze do nových zařízení, která by mohla být představena již během tohoto měsíce.

Začátkem tohoto roku také získala společnost Apple patent, který přidává kameru k hodinkám bez fotoaparátu nebo přesněji k náramku na zařízení. Kamera bude ve vnitřní části zápěstního pásku. Jakmile bude uživatel připraven fotit, může buď „sevřít“ část náramku, nebo vydat slovní příkaz – pravděpodobně pomocí hlasového asistenta iOS Siri – nebo stisknout tlačítko připevněné k hodinkám. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama