Čeští specialisté vyvinuli ochranu dokladů i bankovek, kterou nelze padělat a zneužít

Národní koncept sdružuje všechny důležité ochranné prvky, jako je například bezpečnostní tisk, UV tisk nebo opticky proměnlivé barvy / Pixabay
Česká společnost IQ Structures vyvinula nový přístup k ochraně osobních dokladů proti padělání. Tzv. Národní koncept využívá unikátní holografickou technologii a propojení všech hlavních ochranných prvků do jednoho.

Národní koncept sdružuje všechny důležité ochranné prvky, jako je bezpečnostní tisk, UV tisk, opticky proměnlivé barvy, hologramy a jiné, do jednoho komplexního bezpečnostního vizuálu.

Ten může přecházet například z občanského průkazu přes cestovní pas až na řidičský průkaz. Součástí tohoto celku jsou i transparentní a kovové hologramy IQ proID, chránící veškeré údaje na přední i zadní straně dokladu.

To zvyšuje jeho odolnost proti padělání. Národní koncept představuje inovativní přístup k ochraně dokladů, který neposkytuje žádná jiná firma na světě.

„Padělatelé dokladů se rychle učí a pro vlády je nezbytné, aby si před nimi udržely náskok. Národní koncept představuje řešení, které nelze napodobit. Zásadním způsobem tak zvyšuje zabezpečení dokladů proti padělání, a tedy i ochranu jejich držitelů. Zároveň pomáhá příslušným orgánům jednoduše a jednoznačně odlišit originál od falzifikátu,“ řekl Petr Franc, ředitel společnosti IQ Structures, a dodal: „Ohledně zavedení našich ochranných prvků jak pro doklady, tak i bankovky a jiné ceniny jednáme aktuálně s desítkami zemí po celém světě.“

Hologramy IQ Structures vítězí i v nejprestižnější světové soutěži IHMA Excellence in Holography Award. Konkrétně technologie IQ proID, na které je Národní koncept založen, pak v loňském roce obdržela také hlavní cenu za inovaci zabezpečení dokladů v soutěži Government Security Awards 2019.

Mohlo by vás zajímat

Reklama