Testy potvrdily inhibiční účinek technologie nanoe X proti COVID-19

Testování bylo provedeno v uzavřeném laboratorním prostředí / Panasonic
Panasonic ve spolupráci s výzkumnou společností Texcell, potvrdil inhibiční účinek hydroxylových radikálů své technologie nanoe X proti COVID-19 (odborně označován SARS-CoV-2).

Panasonic nanoe X je originální ionizátor vyvinutý společností Panasonic pro generování atomizovaných vodních nanočástic.

Jedná se o technologii elektrostatického rozprašování, která sbírá neviditelnou vlhkost ve vzduchu a aplikuje na ni vysoké napětí za vzniku hydroxylových radikálů obsažených ve vodě. Hydroxylové radikály se vyznačují tím, že jsou silně oxidační a vysoce reaktivní.

Panasonic zkoumá tuto technologii od roku 1997 a ověřil její účinnost v různých oblastech, včetně inhibice určitých patogenních mikroorganismů (bakterie, houby a viry), alergenů a rozkladu částic PM 2,5, které mají nepříznivé účinky na lidské tělo.

V roce 2012 společnost Panasonic realizovala test odstranění virů u třetí strany a potvrdila účinnost v každé ze 4 kategorií z hlediska biologických charakteristik. Na základě tohoto výsledku společnost Panasonic oznámila, že lze očekávat, že technologie „hydroxylových radikálů obsažených ve vodě“ bude mít inhibiční účinek na nové viry.

COVID-19 (odborně označován SARS-CoV-2) je jedním z takových nových typů viru a čerstvé výsledky testování Texcellu nyní potvrdily, že technologie nanoe X má na tento virus inhibiční účinek. Toto testování bylo provedeno v uzavřeném laboratorním prostředí a nebylo navrženo k hodnocení jeho účinnosti v obytných prostorech.

Mohlo by vás zajímat

Reklama