Nový malý šestiosý průmyslový robot IRB 1300 lze instalovat i ve stísněných prostorech

Robot IRB 1300 má 20 digitálních vstupů a výstupů / ABB
Model IRB 1300 výrazně zkracuje cyklové časy a zároveň disponuje výjimečnou nosností ve své třídě, dosahem i přesnou trajektorií pohybové dráhy. Díky nízkým nárokům na zástavbový prostor zvyšuje produktivitu a flexibilitu výrobních linek.

Novinka IRB 1300 společnosti ABB navazuje na řadu robotů IRB 1600. Při nosnosti do 10 kg nabízí o 27 % kratší časy cyklu, je o téměř 60 % lehčí a 83 % menší než IRB 1600. Vzhledem k instalační ploše o rozměrech 220 mm x 220 mm je určen k použití v prostorově náročných podmínkách, a tudíž lze tedy instalovat větší počet robotů.

Díky vyšší nosnosti a delšímu dosahu lze tento robot nejlépe využít při manipulaci s materiálem, obsluze strojů, leštění, montáži a testování, v oblasti elektroniky, potravinářském a farmaceutickém průmyslu, pro logistické, zpracovatelské a balicí aplikace.

Model IRB 1300 je k dispozici ve třech hlavních variantách - 11 kg/0,9 m, 10 kg/1,15m a 7 kg/1,4 m. Varianta s nosností 11 kg při dosahu 0,9 m má lepší vlastnosti než ostatní modely z kategorie malých robotů.

Robot je vybaven kontrolérem řady OmniCore, a proto nabízí nejen pokročilejší systém řízení pohybů, ale i nejpřesnější pohybovou dráhu. To ho předurčuje k využití v širokém spektru aplikací (např. leštění či dodávka materiálů pro obráběcí stroje).

Kontrolér OmniCore je navíc možné vybavit řadou volitelného vybavení, včetně komunikačních protokolů sběrnice Fieldbus, integrovaného kamerového systému a technologie ABB Force Control.

Nabízí také jednoduché uživatelské rozhraní pomocí intuitivní ovládací jednotky FlexPendant, která má široký vícedotykový displej se standardními pokyny jako např. „pinch“, „swipe“ a „tip“, což uživatelům umožňuje rychle a snadno se v programování a obsluze robotu zorientovat.

Robot IRB 1300 má 20 digitálních vstupů a výstupů, které umožňují použít sofistikovanější upínače nebo koncové efektory a díky současné manipulaci s větším počtem obrobků poskytují uživateli možnost zvýšit produktivitu.

Mohlo by vás zajímat

Reklama