Do Česka přichází nové zařízení na zahřívání tabáku, japonský Ploom X

Ploom X zahřívá tabákovou náplň zvenčí, tabák tak nepřichází do přímého kontaktu se zdrojem tepla / JTI
Nabídku zařízení pro zahřívání tabáku namísto jeho spalování od začátku června 2023 rozšiřuje původem japonský Ploom X, ve své domovské zemi nejrychleji rostoucí zařízení pro zahřívání tabáku.

Česko se tak stalo jednou z hrstky zemí světa, kde si spotřebitelé můžou vybrat z takto rozsáhlé nabídky všech obdobných zařízení. Japan Tobacco International (JTI), druhá největší tabáková společnost na českém trhu, k němu bude dle webu distributora dodávat náplně pod značkou CAMEL.

Ploom X zahřívá tabákovou náplň zvenčí, tabák tak vůbec nepřichází do přímého kontaktu se zdrojem tepla. Díky tomu se tabák nepřipaluje, takže nevzniká nepříjemný zápach a zařízení není třeba často čistit.

„Spotřebitelé, kteří zařízení Ploom X znají, na něm oceňují v prvé řadě to, že zachovává autentickou chuť tabáku a zároveň při jeho používání nevzniká nepříjemný zápach, který mívají spotřebitelé s touto kategorií výrobků spojený. Ploom X je zároveň jednoduchý na používání, protože díky vnějšímu zahřívání tabákové náplně nepotřebuje náročné čištění a náplně do něj se při používání nelámou,“ vysvětluje Stephane Berset, generální ředitel společnosti Japan Tobacco International pro Česko.

„Tvář dali Ploom X špičkoví designéři z Kalifornie, technologii navrhli výjimeční konstruktéři z Japonska. Výsledkem je zařízení, které dodá zážitek z autentické chuti tabáku bez nepříjemného zápachu, je snadné na údržbu a je velmi spolehlivé. To vše zabalené ve špičkovém a dostupném designu,“ říká Libor Kadlec, marketingový ředitel Japan Tobacco International pro Česko.

Celý ekosystém Ploom je nastavený tak, aby fungoval udržitelně a omezoval své dopady na životní prostředí. Obaly zařízení využívají materiál z recyklovaných PET lahví, vlákna v nich pocházejí z udržitelného lesního hospodářství.

Celé léto pak například bude možné v Praze v Riegrových sadech nakupovat v pop-up obchodě Ploom vedle samotného zařízení a jeho příslušenství také oblečení z Fashion Store Klubu svobodných matek nebo sem donést svoje starší oblečení pro Oděvní banku, kterou Klub svobodných matek a JTI provozují. Udržitelné jsou i tabákové náplně CAMEL pro Ploom, za ně bude JTI platit českým městům a obcím příspěvek na jejich úklid; součástí příslušenství Ploomu je i dóza na použité náplně.

Startovací sada obsahují zařízení Ploom a tři balení náplní podle vlastního výběru bude na úvod po registraci stát 490 Kč. Standardní cena samostatného zařízení bude později 790 Kč. Dospělí kuřáci si budou moci náplně Camel užívat v příchutích CAMEL BRONZE a GOLD, mentolové příchutě GREEN a GREEN OPTION a ovocné příchutě PURPLE OPTION a BAIZE OPTION. 

Zdroj: Ploom X, JTI

Mohlo by vás zajímat

Reklama