Vánoce jsou za dveřmi: Darujte dron

 
Další 3 fotografie v galerii
Vánoce jsou za dveřmi: Darujte dron / dronpro.cz
Kdo si letos přeje pod stromečkem dron? Jestli je to vaše ratolest, manžel, manželka, ségra, brácha nebo třeba děda, poradíme, který dron jim udělá největší radost a bude je bavit ještě dlouho po Vánocích.

Dron pro děti a úplné začátečníky, co si drony chtějí osahat s malou investicí. Pokud nemá obdarovaný s drony žádné zkušenosti a ani vy se mu nemůžete stát zkušenějším průvodcem, ideálním startovacím dronem s kamerou je Ryze Tello vyvinutý společně společnostmi RyzeTech Intel a DJI – výrobcem nejpopulárnějších dronů na světe. Váží jen 80 gramů, fotí 5MP fotografie a natáčí v HD. Jelikož je opravdu malý, hodí se pro létání při bezvětří nebo v interiéru. Dovolí vám ale natrénovat ovládání dronu a pochopit základní principy, navíc se můžete zábavnou formou naučit programovat v programu SCRATCH. Dron Tello stojí kolem 3000 Kč, takže tady opravdu není nad čím váhat.

TIP: Pokud jste hračičkové a chtěli byste si dron složit spolu s obdarovaným od píky, tedy s pomocí přednařezaných dřevěných součástek, mrkněte na DIY dron Airwood ve 2 konfiguracích – s kamerou, nebo s programovacím modulem.

Drony pro pokročilé

Myslíte si, že by bylo lepší rovnou investovat do vyspělejšího dronu? Sázkou na jistotu bude aktuálně nejpopulárnější dron na světě DJI Mini 2. Natáčí až ve 4K, fotí 12MP fotografie, ve vzduchu na jedno nabití vydrží 31 minut a k ruce je vám několik inteligentních režimů, se kterými zalétá komplikované manévry a natočí efektní výdejka i nezkušený pilot. Váží jen 249 g, a proto se vejde do větší kapsy nebo kabelky. Prostě skvělý parťák, ať se vydáte kamkoliv. Počítejte s cenou kokem 10 000 Kč.

O stupínek výše se pak pohybují šikovné drony Air 2 a jeho inovovaná verze Air 2S vycházející z legendární řady Mavic Air, kterou si zamilovali především fotografové a cestovatelé. DJI Air 2S se stal naprostým miláčkem recenzentů, kteří ho označili za dron bez nejmenší chybičky. Natáčí až v 5,4K a o bezpečnost se starají senzory pro vyhýbání se překážkám ve 4 směrech. Tady už ale počítejte s cenovkou přes 35 000 Kč.

Drony pro aspirující profi piloty

Pššššt… chcete slyšet tajemství? Před Vánoci vyjde novinka DJI Mavic 3, která nahradí dosud neoblíbenější dron mezi poloprofesionály a profesionálními fotografy DJI Mavic 2. Podle neoficiálních informací bude Mavic 3 vybaven dvěma kamerami, jednou s extrémním rozlišením a druhou pro zoomování bez kompromisů na kvalitě obrazu. Pokud víte, že obdarovaný chce tu nejvyšší kvalitu (a přes rok moc nezlobil :-), tak je Mavic 3 naprostou podstromečkovou bombou. Připravte si ale vyšší desetitisíce.

Mohlo by vás zajímat

Reklama