Příští iPhone by mohl být oboustranný, jeho podobu odhaluje patent Apple

 
Další 2 fotografie v galerii
Patent popisuje kompaktní displej kolem přední a zadní části telefonu / Apple
Již v roce 2013 získala společnost Apple patent na 360stupňovou obrazovku, která se rozprostírá na všech stranách telefonu a proměňuje tak dosud nevyužitý prostor na druhou obrazovku.

Technický gigant tvrdil, že by to umožnilo uživatelům hrát hry nebo sledovat videa na obou stranách a zobrazovat fotografie v nepřetržité smyčce kolem jejich iPhonu, což mnohem lépe napodobuje 3D zážitek. Společnost Apple podala celkem 13 patentů, které se takového zařízení týkají. Šest jich už bylo uděleno, ten poslední 26. října 2019.

Tyto technologie však teprve musí přijít na trh. Žádost společnosti Apple o pokračování jejich patentu obsahovala nové informace. Z toho vyplývá, že na návrhu pravděpodobně pracovali. Patent popisuje souvislý skleněný displej kolem přední a zadní části telefonu: „Průhledná struktura tvoří souvislou plochu kolem obvodu elektronického zařízení“. Samsung má podobný patent na obal kolem skleněné obrazovky a má i současné modely, u kterých se sklo vine přes okraje zařízení. 

V původním patentu Apple zdůrazňuje, že je běžné, že výrobci nechávají „boční a zadní povrch zařízení nevyužitý nebo v nejlepším případě nakonfigurovaný pomocí tlačítek a spínačů s pevným umístěním a funkčností“.

Pokud by se tato nová technologie měla využívat, nezvýšilo by to velikost telefonu, uživatel by ale měl lepší zážitek. Hlavní ilustrace patentu ukazuje variantu s ikonami aplikací, které přesahují šířku displeje, a to jak přes iPhone, tak podél spodní části telefonu.

Apple vysvětluje, že tento design by umožnil rozložení až pěti ikon přes každou řadu obrazovky, což znamená, že uživatelé by už nemuseli bezcílně přejíždět, aby našli konkrétní aplikaci. Protože flexibilní přemístění by zcela uzavřelo zařízení, Apple naznačuje možnost odstranění všech vnějších ovládacích prvků a fyzického tlačítka domů. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama