Na český trh oficiálně vstupuje další čínský výrobce smartphonů s expresním nabíjením

 
Další 2 fotografie v galerii
OPPO u svých modelů nabízí dobití na 95 % kapacity baterie za pouhých 30 minut / OPPO
Již v červnu vstoupí oficiálně na český trh značka OPPO, která ve světě v současné době trhá rekordy a obsazuje přední příčky nejprodávanější značky na trhu mobilních telefonů. Na tuzemský trh vstoupí se smartphony z řady OPPO Reno5.

Společnost OPPO byla založena v roce 2004 a velmi rychle si získala silnou pozici na trhu. V současné době je OPPO jedním z největších výrobců smartphonů na světě.

Meziročně firma pak roste o desítky procent, a to i v této době, kdy se růst konkurenčních společností často naopak zpomaluje. K více než 40 zemím na 5 kontinentech s oficiálním zastoupením značky OPPO se nyní připojí i Česká republika.

Aby mohla značka OPPO na vysoce konkurenčním trhu mobilních telefonů uspět, investuje miliardy dolarů do výzkumu a vývoje a spolupracuje s předními světovými designéry. Jen v roce 2019 investovala společnost OPPO do výzkumu 1,42 miliardy dolarů a v následujících třech letech investuje další 7,2 miliardy dolarů.

OPPO provozuje 6 výzkumných institutů a 4 výzkumná centra, ve kterých pracuje přes 10 000 vědců a výzkumníků – to je 25 % všech zaměstnanců společnosti. Produkty OPPO vznikají v 9 výrobních centrech vybavených nejmodernějšími technologiemi. Ze 70 % je výroba plně autonomní a na 90 % je automatizováno testování produkce.

Při vývoji smartphonů se OPPO soustředí především na vysokou kvalitu fotografií a displejů nebo na extrémně rychlé dobíjení baterií. Jedním z hlavních cílů značky je také zpřístupnit široké veřejnosti nejnovější mobilní síť 5G, a to i v nižších produktových řadách. 

Technologie patentovaného bleskového nabíjení SuperVOOC/VOOC umožňuje dobíjení baterií smartphonů výkonem až 65 wattů. V závislosti na konkrétním produktu a kapacitě dané baterie to u průměrného OPPO zástupce znamená až 2 hodiny telefonování po 5 minutách dobíjení i dobití smartphonů na 95 % kapacity baterie za pouhých 30 minut.

OPPO smartphony běží na OS Android, který je doplněný o vlastní nadstavbu ColorOS. To uživatelům umožňuje kreativní nastavení prostředí telefonu podle vlastních preferencí, zvyklostí nebo třeba nálady. 

Vstup na český trh značka zahájí prodejem zástupců produktové řady OPPO Reno5. Postupně však bude OPPO na český trh uvádět další produkty ze svého portfolia, například sluchátka.

 

Mohlo by vás zajímat

Reklama