Aplikace pro videokonference: Na jaké je spolehnutí a které jsou dobře zabezpečeny

Důležitou součástí videokonferencí bývá sdílení obrazovky, s nímž si i při omezené rychlosti přenosu dokázala většina programů poradit / Pixabay
Videokonference mají za sebou nevídaný boom a zdá se, že i po rozvolnění preventivních opatření zůstávají oblíbeným komunikačním nástrojem. Jedenáct softwarů pro internetové videokonference podrobila praktickým zkouškám nezávislá spotřebitelská organizace dTest.

Slabou stránkou všech testovaných řešení byla kvalita videohovoru s omezeným spojením, za níž padla celá řada nedostatečných. Ty se objevily i v souvislosti s úrovní nápovědy.

Aplikace pro videokonference jsou často dostupné v různých provedeních odstupňovaných podle ceny. Zástupci spotřebitelské organizace dTest si vybrali vždy nejlevnější možné verze programů, které podporují funkci videohovoru a zvládnou tímto způsobit spojit alespoň pět lidí.

V posledních měsících často skloňované Microsoft Teams, Microsoft Skype, Cisco Webex či Zoom doplnilo sedmero laické veřejnosti pravděpodobně méně známých aplikací. Do testu nebyly zařazeny nové služby Messenger Rooms a Google Meet, které byly představeny až po ukončení testování.

Naprostá většina testovaných programů si s audiohovory i videokonferencemi dvou i pěti účastníků poradila dobře nebo dokonce velmi dobře, a to za předpokladu neomezeného internetového připojení.

Jakmile však došlo k omezení datového přenosu na 512 kbit/s, začaly se objevovat problémy s přenosem videa při konferenci pěti lidí, po snížení rychlosti přenosu na 160 kbit/s selhávaly některé programy i při videohovoru se dvěma účastníky. Za kvalitu videohovoru s omezeným připojením si tak testované aplikace vysloužily v lepším případě dostatečné hodnocení. Hned pět jich ale skončilo s nedostatečnou. V případě audiohovoru byly i za těchto podmínek výsledky lepší a jediným propadlíkem se stala bezplatná verze Zoom

Důležitou součástí videokonferencí bývá sdílení obrazovky, s nímž si i při omezené rychlosti přenosu dokázala většina programů poradit. Výjimkou byly placený Slack Standard, který nepřenesl použitelný obraz, a Zoom, který nedokázal při nízké rychlosti se sdílením obrazovky přenést zvuk.

Slack si napravil reputaci při další zkoušce zaměřené na reakci programů na dočasné omezení rychlosti připojení v průběhu hovoru, v ní si totiž spolu s bezplatnou službou Discord vedl nejlépe. Zaváhaly přitom i jinak vcelku spolehlivé Microsoft Teams a Skype. Celkově nejlépe si ve zkouškách přenosu vedla aplikace Jitsi, která i s nejhorším připojením zvládla přenést relativně kvalitní zvuk a udržet kvalitu obrazu na použitelné úrovni.

Pokud jde o samotné použití, jsou instalace, spuštění i nastavení všech testovaných programů jednoduché. Liší se ale snadností použití některých funkcí. „V případě bezplatných Cisco Webex Personal a Jitsi je například problematické, nikoliv však nemožné, posílání textových zpráv a souborů ve skupině, v níž probíhá hovor. Problém může nastat i při použití integrovaného či externího kalendáře. Jitsi kalendáře nepodporuje vůbec, služby Google Hangouts a Bitrix 24 sice ano, ale snadno použitelné bohužel nejsou,“ upřesňuje zkušenosti testujících Hana Hoffmannová z dTestu. 

Účastníci, kteří se k videokonferencím připojují z domova, nemají zpravidla po ruce zkušeného IT profesionála, a při řešení problému tak hledají pomoc v manuálu. Bohužel úroveň řady z nich nebyla vysoká, čemuž odpovídalo hodnocení testujících. Nejhůře dopadla služba Jitsi – jednoduchý návod na řešení problémů totiž přímo ve službě nenajdete. Podobné je to i u Bitrix24. Naopak velmi kvalitně mají nápovědu vyřešenou programy Microsoft Teams a Team Viewer Blizz.

U videokonferencí je cílem zajistit co nejjednodušší přístup zvaným účastníkům, a zároveň znesnadnit vstup nezvaným hostům. K zabezpečení uživatelského účtu i samotné konference přitom provozovatelé přistupují různě. Například Jitsi je možné používat bez uživatelského účtu – jednoduše založíte konverzaci a pozvete do ní ostatní účastníky. Heslem však můžete po dobu její existence ochránit samotnou konferenci. 

Z aplikací, ve kterých si uživatel vytváří účet, se ve zkouškách dTestu nejlépe vedlo programu Microsoft Skype, byť neumožňuje odemykání biometrickými údaji, bezpečností mechanismus HSTS (HTTP Strict Transport Security) ani zaheslování a uzamčení konference. 

Ve zkouškách bezpečnosti se naopak příliš nedařilo službě Discord, která je původně zaměřená především na komunikaci hráčů počítačových her. Při analýze přenášených dat z mobilních aplikací se testujícím například podařilo zjistit informace o zařízení uživatele. Dobře si nevedl ani program Slack a nízké hodnocení za ochranu soukromí a zabezpečení dostal i Google Hangouts. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama