První modulární datové centrum na světě chlazené kapalinou

Použití kapalinového chlazení snižuje požadavky na vzduchotechnické zařízení / Pixabay
Nové modulární datové centrum EcoStruxure, od společnosti Schneider Electric, chlazené kapalinou, je tvořeno all-in-one moduly.

Díky integraci od společnosti Avnet a přesnému ponornému chlazení na úrovni šasi od společnosti Iceotope umožňují nové prefabrikované moduly provoz vysoce výkonných výpočetních aplikací (HPC) s těmi nejvyššími nároky na procesory a grafická jádra, a zároveň nabízí vyšší spolehlivost v náročných prostředích na okraji sítě.

Toto řešení umožňuje jako první na trhu rychlejší zpracování dat v reálném čase s vyšší efektivitou a nižší latencí, a to v různých prostředích od průmyslové výroby a automobilového průmyslu až po telekomunikace, armádu, těžbo nebo různá odvětví průmyslu.

Nové řešení all-in-one je umístěno ve standardním kontejneru ISO o velikosti 20 stop a standardně podporuje 60kW IT zátěže, přičemž v rámci zakázkových řešení je k dispozici IT kapacita až 336 kW.

Součástí systému je také inovativní třífázová UPS jednotka Galaxy VS, kompletní záložní baterie, protipožární ochrana, plně integrovaný odvod tepla a redundantní chlazení. Vzdálené monitorování a správu fyzického prostředí i IT zařízení zajišťuje software EcoStruxure IT.

Nový all-in-one modul byl navržen s ohledem na požadavky udržitelného provozu a kombinuje vysokou účinnost s velmi nízkou hodnotou PUE <1,15, přičemž na některých místech bylo dosaženo i hodnoty PUE 1,03.

Použití kapalinového chlazení snižuje požadavky na vzduchotechnické zařízení, zjednodušuje chladicí infrastrukturu a eliminuje potřebu ventilátorů. To má dvojí účinek: jednak se snižuje energetická spotřeba infrastruktury a je k dispozici více energie pro IT zátěž a zároveň se zvyšuje spolehlivost celého systému. Snižuje se také náročnost údržby a servisu díky vyloučení elektromechanických zařízení, která vyžadují pravidelnou modernizaci a výměnu.

Při použití kapalinou chlazených skříní Iceotope Ku:l 2 integrovaných se stojanovým systémem NetShelter společnosti Schneider Electric jsou kritická IT zařízení zcela izolována od okolního prostředí a přesně chlazena v uzavřené skříni, která je nepropustná vůči prachu, plynům a vlhkosti.

Výpočetní, úložné a síťové systémy jsou zabezpečené a chráněné vůči neoprávněné manipulaci díky zvýšené úrovni fyzického zabezpečení a chráněnému I/O připojení. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama