Metaverse splní sen každého. Uživatele podle Zuckerberga „naučí” světové jazyky

Společnost Meta se pro vývoj vlastní Metaverse chystá v Evropě najmout až 10 000 lidí / Meta
Zakladatel společnosti Meta, dříve Facebook, Mark Zuckerberg, odhalil několik projektů umělé inteligence, které popisuje jako „klíč k odemknutí Metaverse”, chystaného světa virtuální a rozšířené reality. V něm budou uživatelé moci například hovořit jakýmkoliv světovým jazykem.

Server BBC News informoval o tom, že Mark Zuckerberg demonstroval systém AI Builder Bot, který v živé ukázce postavil virtuální svět, a to včetně ostrova, stromů a pláže. Builder Bot byl součástí projektu CAIRaoke.

Cílem bylo vylepšit asistenty AI tak, aby viděli svět naším pohledem, když lidé s pomocí brýlí či headsetů vstupovali do virtuální reality.

Zuckerberg rovněž oznámil univerzální překladač řeči. Díky němu budou moci avataři v Metaversu komunikovat jakýmkoli jazykem. „Schopnost komunikovat s kýmkoli v jakémkoli jazyce je superschopnost, o které lidé vždycky snili,” řekl Zuckerberg.
 
Šéf Mety také slíbili, že systémy umělé inteligence řídící virtuální světy společnosti zachovají soukromí uživatelů, budou transparentní a zodpovědné. Jeden z prvních investorů do Facebooku Roger McNamee však upozornil, že by společnost neměla pracovat na dystopickém virtuálním světě, když nedokázala udržet uživatelská data v soukromí a zabránit dezinformacím či nenávistným projevům ani v minulosti.
 
Metaverse navíc může nabádat k nevhodnému chování a rozehrávat otázky okolo morálních zásad. Není to tak dávno, co uživatelka oznámila fyzické obtěžování ve hře pro VR Horizon Worlds.

Společnost narychlo zavedla do hry funkci Personal Boundary - ta má uživatele chránit před nechtěnými interakcemi. V Metaversu tato rizika mohou být mnohem vyšší.
 
Společnost Meta se pro vývoj vlastní Metaverse chystá v Evropě najmout až 10 000 lidí. Uživatelé budou moci navštěvovat tento obrovský virtuální svět s pomocí VR headsetů, jako je Meta Quest, dříve Oculus VR. Lidé v něm budou moci navazovat vztahy, bavit se, nakupovat a pracovat.
 
Zdroj: BBC News, Reuters

Mohlo by vás zajímat

Reklama