Elegantní a výkonný Zenbook má hned dvě dotykové obrazovky

Primární dotykový OLED displej má výjimečné parametry – rozlišení 2,8K, HDR a poměr stran 16:10 / ASUS
ASUS představil Zenbook Pro 14 Duo OLED, výkonný a kompaktní notebook se dvěma obrazovkami. Novinka se vyznačuje sekundární dotykovou obrazovkou ScreenPad Plus nové generace v kombinaci s novou konstrukcí Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra) s automatickým naklápěním, která zlepšuje chlazení notebooku i ergonomii při práci.

Výkonný Zenbook Pro 14 Duo OLED je dle informací výrobce notebook s certifikací Intel Evo. Až 12. generace procesoru Intel Core i9-12900H a grafická karta NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti nabízejí vysoký výkon – kombinované TDP až 85 wattů.

O chlazení se stará technologie ASUS IceCool Plus s pomocí inovativního konstrukčního mechanismu AAS Ultra, který účinně odvětrává šasi a také naklání sekundární dotykovou obrazovku ScreenPad Plus do úhlu komfortního pro sledování.

Primární dotykový OLED displej má výjimečné parametry – rozlišení 2,8K, HDR, poměr stran 16:10, podporu technologie Dolby Vision, obnovovací frekvenci 120 Hz, přesnost barev s validací PANTONE, 100% gamut DCI-P3 v kině kvalitě a certifikaci TÜV Rheinland garantující péči o zrak.

ScreenPad Plus nové generace v Zenbooku Pro 14 Duo OLED je 12,7palcový sekundární dotykový displej umístěný nad klávesnicí a rozprostřený přes celou šířku notebooku. Nově  podporuje nejmodernější stylusy, jako je pero ASUS Pen 2.0.

Když se notebook otevře, mechanismus AAS Ultra zvedne zadní část obrazovky ScreenPad Plus až o 20 mm a nakloní ji o 12°. Díky tomu má ScreenPad Plus ideální pozorovací úhel při práci s oběma displeji. AAS Ultra take zlepšuje chlazení, protože umožňuje o 38 % vyšší průtok vzduchu než předchozí generace.

ASUS ScreenPad Plus s AAS Ultra využívá nový software ScreenXpert 3, který nyní umožňuje ještě efektivnější multitasking a kreativní práci napříč obrazovkami. Integrované aplikace, jako jsou App Switcher a App Navigator, zvyšují produktivitu a nabízejí i podporují externích displejů.

Nová aplikace Control Panel poskytuje uživatelům přesné a snadné ovládání kreativních aplikací. Umožňuje jim snadno měnit velikost štětce, měnit sytost, upravovat krytí vrstev a mnoho dalšího. K dispozici jsou čtyři typy ovládacích prvků – Dial, Button, Slider a Scroll, které lze bez problémů integrovat do jakéhokoli tvůrčího pracovního postupu. Control panel lze navíc plně přizpůsobit podle potřeb uživatele. Funguje s aplikacemi Adobe Photoshop, Illustrator, Lightroom Classic, Premiere Pro a After Effects – a další kompatibilní aplikace jsou na cestě.

Zenbook Pro 14 Duo OLED přináší kombinaci nové generace sekundární obrazovky ScreenPad Plus a 14,5palcového dotykového displeje OLED NanoEdge s rozlišením 2,8K a obnovovací frekvencí 120 Hz.

Hlavní dotyková obrazovka s poměrem stran 16:10 pro větší vizuální pracovní prostor má certifikaci Dolby Vision a validaci PANTONE, což je zárukou přesného podání barev. Displej nabízí i certifikaci VESA DisplayHDR True Black 500 pro nejhlubší černou barvu. Díky tomu obrazovka vykresluje ultrarealistické detaily i v těch nejtmavších scénách. Barevný gamut DCI-P3 poskytuje mimořádně živé barvy. Díky vysoké obnovovací frekvenci 120 Hz a době odezvy 0,2 ms jsou i ty nejrychlejší akční scény zcela plynulé. Pohodlí očí uživatelů i při dlouhém sledování garantuje certifikace TÜV Rheinland stvrzující nízké emise modrého světla.

Zenbook Pro 14 Duo OLED poskytuje dostatečný výkon pro každou kreativní úlohu díky procesoru až Intel Core i9-12900H 12. generace se čtrnácti jádry a frekvencí až 5,0 GHz v režimu Turbo Boost. Jeho maximální TDP 60 W vyniká při úlohách náročných na procesor, díky čemuž odpadají prodlevy a čekání.

Tento výkonný procesor spolupracuje se studiovou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, která je nezbytná pro náročné grafické úlohy, jako je 3D renderování a střih videa. Díky pokročilým funkcím a schopnostem dokáže bleskově zvládnout i ty nejnáročnější vizuální úlohy. Optimální kompatibilitu, výkon a stabilitu zajišťují ovladače NVIDIA Studio.

Všechny tyto výkonné komponenty je nutné účinně chladit, aby mohly plně využít svůj potenciál. O to se stará systém chlazení ASUS IceCool Plus, který využívá dva tiché ventilátory IceBlades s až 97 3D zakřivenými lopatkami. Ty ochlazují dvě 8mm teplovodivé trubice vedoucí od procesoru a grafiky.

Až o 38 % více horkého vzduchu je odváděno ven z těla notebooku prostřednictvím zvýšeného 20mm zdvihu nového mechanismu AAS Ultra. Výsledkem je, že CPU a GPU mohou pracovat při kombinovaném TDP až 85 W, aniž by docházelo k throttlingu.

A konečně, až 32 GB rychlé paměti RAM a ultrarychlý disk SSD PCIe 4.0 x4 s kapacitou 2 TB zajišťují, že paměť ani úložiště vás nebudou zpomalovat při práci.

Zdroj: ASUS

Mohlo by vás zajímat

Reklama