Budoucnost kontaktních center. Daktela integrovala ChatGPT do svého řešení pro kontaktní centra

První implementovanou funkcionalitou je sumarizace komunikačního vlákna / Daktela
Fenomén posledních dnů, ChatGPT, proniká i do kontaktních center. Globální technologická společnost Daktela, přední poskytovatel komunikačního softwaru a cloudových řešení, se rozhodla jako jedna z prvních českých firem naplno využít potenciál této nové technologie a integrovat ChatGPT přímo do své platformy.

Technologická společnost Daktela tento týden oznámila další integraci umělé inteligence do svého produktového portfolia a nově implementovala vlastnosti a funkce ChatGPT do ostrého provozu kontaktních center.

Tato implementace mohla proběhnout díky uvedení verze GPT 3.5 turbo, která skrze své API rozhraní umožňuje přístup dalším vývojářům. Tato inovace v podobě AI nabídne uživatelům kontaktních center řadu vylepšení, a to především efektivnější řešení příchozích požadavků a rychlejší komunikaci se zákazníky.

První implementovanou funkcionalitou je sumarizace komunikačního vlákna. Ta umožňuje uživateli v několika bodech zjistit, o čem komunikace agenta a zákazníka je. Odpadá tak potřeba číst veškeré e-maily a jinou textovou komunikaci, která se ve vlákně nachází. To výrazně zrychluje orientaci v systému, zejména pak v seznamech jednotlivých zákaznických požadavků, případně poskytuje agentovi rychlý přehled o historii zákazníka přímo při komunikaci s ním.

Další z nových funkcionalit se zaměřují na zlepšení, zrychlení a zvýšenou automatizaci psaní textové komunikace. Daktela Kontaktní centrum nově umožňuje agentovi pouze sepsat stručný seznam bodů, které chce zákazníkovi sdělit. Ty jsou posléze prostřednictvím GPT-3.5 automaticky rozvedeny do kompletního předepsaného e-mailu s veškerými formálními a komunikačními náležitostmi. Současně může agent označit libovolnou větu a nechat ji prostřednictvím nových funkcí přepsat jiným stylem, a to například tak, aby zněla formálněji nebo více přátelsky.

“Umělá inteligence už nyní mění svět a i nadále bude ve firemních strategiích hrát stále důležitější roli napříč různými obory, oblast komunikačního softwaru nevyjímaje. Už v minulém roce jsme si akvizicí společnosti Coworkers.ai vyvíjející vlastní inteligentní voiceboty a chatboty připravili půdu pro rozvoj tohoto druhu inovace. AI tak začala různými způsoby pronikat do velké části našich produktů a implementací ChatGPT do provozu kontaktních center se úroveň našich chytrých řešení posunuje zase o kousek dále. Daktela je více než dobře připravená na všechny výzvy, které budoucnost a s ní nevyhnutelný technologický pokrok připraví,” komentuje Jiří Havlíček, Chief Technology Officer Daktely.

Daktela vlastnosti umělé inteligence až do současnosti využívala zejména ve fungování a komunikaci chytrých mailbotů, voicebotů a chatbotů. Plánuje však obsáhlejší inovační projekt, během něhož chce ChatGPT začlenit do celého svého produktového portfolia a benefity AI tímto způsobem využít naplno ve všech možných komunikačních kanálech. Zásadní výhodou je zde interní speciálně dedikovaný AI tým, jenž Daktele umožňuje profesionálně řízený a nekomplikovaný proces implementace.

Zdroj: Daktela, ChatGPT

Mohlo by vás zajímat

Reklama