Výkonný notebook LOQ 15IRH8 disponuje 15,6palcovým displejem s obnovovací frekvencí 144 Hz

Model má klávesnici se 4zónovým RGB podsvícením a plnohodnotným numerickým blokem i klávesami se šipkami / Lenovo
Nový herní počítač Lenovo LOQ 15IRH8 uspokojí i náročnější hráče. Díky výkonnému hardwaru a velké operační paměti zvládá bez problémů také střih videa a práci s mnoha aplikacemi současně.

Notebook Lenovo LOQ 15IRH8 je totiž postaven na 12jádrovém procesoru Intel Core i5-13500H 13. generace. Jeho jádra označovaná jako P-Core mají dle webu výrobce vysoký výkon na takt a disponují takzvaným HyperThreadingem, což označuje schopnost zpracovat až 2 procesy v jednom taktu.

Pro hry i další náročné využití je klíčová také podpora 16 GB rychlé operační paměti DDR5 a dedikovaná grafická karta NVIDIA GeForce RTX 4060 s 8 GB integrované paměti GDDR6. Uvedená grafika přináší proti předchozí generaci znatelný nárůst výkonu a zlepšení realističnosti obrazu díky architektuře NVIDIA Ada Lovelace a vylepšené technologii Ray-Tracingu.

Výsledkem je možnost hraní nejnovějších onlinovek i 3D her s vysokými FPS. Příslibem výborného vizuálního zážitku bez externího monitoru je navíc 15,6palcový displej s obnovovací frekvencí 144 Hz a vysokým jasem až 350 nitů, který zajišťuje skvělou viditelnost za jakýchkoli světelných podmínek.

SSD disk SSD M.2 PCIe 4.0 NVMe s kapacitou 512 GB umožňuje rychlý start systému, her i všech dalších aplikací a v případě potřeby zvýšení kapacity datového úložiště je k dispozici další volný slot pro druhý SSD disk M.2. Notebook Lenovo LOQ 15IRH8 je dodáván bez operačního systému a uživatel si tak může sám zvolit jeho verzi.

Hráče potěší i další vlastnosti, jako například pohodlná klávesnice se 4zónovým RGB podsvícením a plnohodnotným numerickým blokem i klávesami se šipkami, nebo solidní výdrž 60 Wh baterie až přibližně 5 hodin a 20 minut (měřeno pomocí MobileMark 2018). Spolehlivé připojení bez lagů zajišťuje bezdrátový adaptér Wi-Fi 6 ax nebo fyzický gigabitový síťový port.

Uvedená konfigurace notebooku Lenovo LOQ 15IRH8 optimalizovaného pro hry je k dispozici například na e-shopu CZC, a to za doporučenou koncovou cenu 29 989 Kč.

Zdroj: Lenovo, CZC

Mohlo by vás zajímat

Reklama