Výkonný externí desktopový 8TB SSD disk s rychlostí čtení až 1 000 MB/s

Novinka byla oceněna za moderní styl cenou Red Dot Design Award / Western Digital
Western Digital rozšířil portfolio své značky SanDisk o nový 8TB externí disk SanDisk Desk Drive, který představuje dosud nejvyšší kapacitu desktopového externího SSD disku.

Tato nová třída externích disků, která se vyznačuje rychlostí a spolehlivostí SSD, poskytuje dle webu výrobce tvůrcům obsahu a profesionálům snadný způsob, jak rychle zálohovat a zpřístupnit své fotografie, videa a soubory ve vysokém rozlišení na jediném pohodlném místě.

Počet tvůrců digitálního obsahu roste. Od profesionálních fotografů a tvůrců videa až po technologické nadšence, ti všichni vytvářejí obrovské množství obsahu a potřebují flexibilní vysokokapacitní úložná řešení, aby toho zvládli mnohem víc a rychleji.

„S rostoucí tvorbou digitálního obsahu roste potřeba výkonných a vysokokapacitních úložných řešení, která by vytvořená data pomohla spravovat a uchovávat. Rozšíření našeho portfolia SSD disků je prvním krokem k tomu, abychom tvůrcům nabídli zálohovací řešení, která jim zajistí rychlost a flexibilitu potřebnou k uvolnění jejich kreativity,“ říká Susan Park, viceprezidentka divize Consumer Solutions společnosti Western Digital. „Očekáváme, že do příštího roku zdvojnásobíme kapacitu disku SanDisk Desk Drive z 8 TB na 16 TB, a to na jediném desktopovém externím SSD disku.“

Klíčové vlastnosti modelu SanDisk Desk Drive

Kapacita: 4 TB a 8 TB pro archivy fotografií a videí, soubory CAD nebo 3D rendery, velké soubory vytvořené umělou inteligencí, hudební knihovny, důležité dokumenty a další.

Výkon: Rychlejší přístup k obsahu i v případě objemných souborů, jako jsou 8K videa, s rychlostí čtení až 1 000 MB/s – až 4× rychlejší než stolní HDD.

Zálohování: Rychlé zálohování fotografií, videí a souborů rychlostí SSD pomocí Apple Time Machine nebo automatické zálohování pomocí přiloženého zálohovacího softwaru Acronis True Image for Western Digital, který je k dispozici po stáhnutí.

Design: Kompaktní, moderní styl, oceněný v roce 2024 cenou Red Dot Design Award, zvětšuje prostor na pracovním stole a působí přirozeně v jakémkoli profesionálním i domácím prostředí.   

Kompatibilita: Pracuje s operačním systémem Windows nebo macOS po vybalení s formátováním exFAT pomocí dodaného kabelu USB typu CTM.  

Disky SanDisk Desk Drive s kapacitou 4 TB (doporučená maloobchodní cena 10 466 Kč) a SanDisk Desk Drive s kapacitou 8 TB (doporučená maloobchodní cena 19 280 Kč), na které se vztahuje tříletá omezená záruka, jsou nyní k dispozici ke koupi v obchodě Western Digital Store a u autorizovaných prodejců, online prodejců a distributorů společnosti SanDisk.

Zdroj: Western Digital

Mohlo by vás zajímat

Reklama