Centrem komunikace moderní domácnosti budou virtuální dotykové poličky

Jeden modul dokáže plnit funkci dotykové obrazovky až pro šest různých ploch / Bosch
Chytré poličky, které vás průběžně informují například o předpovědi počasí nebo o nadcházejících událostech dle kalendáře, si budete moci pořídit do domácnosti již ve druhém čtvrtletí roku 2020. Tuto vychytávku bude umožňovat nový interaktivní projekční modul BML100PI.

Modul BML100PI nabízí komplexní řešení interaktivní projekce díky flexibilním virtuálním dotykovým obrazovkám. Generovaný laserový paprsek vytvoří na každém povrchu rovnoměrně ostrý obraz a následně jej skenuje řádek po řádku, čímž detekuje gesta nebo pohyby prstů.

K přesnému rozpoznávání gest a dotyků není zapotřebí žádné kalibrace ani nastavení. Interaktivní projekční modul od Bosch Sensortec představuje flexibilní alternativu statické fyzické obrazovky a nabízí uživatelům virtuální dotykovou obrazovku s intuitivním uživatelským rozhraním pro všechny domácí spotřebiče chytré domácnosti.

Například výrobci domácích spotřebičů mohou použít BML100PI k vytvoření „chytrých polic“, které jsou tvořeny několika projekcemi na jednotlivých policích najednou, například v chladničkách, kuchyňských skříňkách, příbornících nebo šatnících. Jeden modul dokáže plnit funkci dotykové obrazovky až pro šest různých ploch.

Může tak promítat například předpověď počasí, denní rozvrh uživatele a také v šatníku připomínat nadcházející události. Tyto informace jsou zpracovány a je doporučeno vhodné oblečení tak, aby odpovídalo předpovědi počasí nebo plánovaným osobním aktivitám. Výsledný look pak můžete sdílet s přáteli prostřednictvím sociálních médií – přímo na povrchu police.

Pokud není některý z oděvů dostupný nebo je v koši na špinavé prádlo, inteligentní police může navrhnout online objednávku něčeho nového na sebe v online obchodě s oděvy, nebo může zarezervovat termín pro prádelnu, přímo sladěný s kalendářem uživatele.  

Mohlo by vás zajímat

Reklama