Nová mobilní aplikace umí z pořízeného videa a fotek odstranit i překážející turisty

Aplikace umí mimo jiné i prolínat vlny u obrázků na pláži, takže pak vypadají jako živé / Halide
Nová aplikace pro iPhony vám umožní smazat ze snímku, co vás jen napadne: otravné turisty, auta a další objekty blokující váš dokonalý výhled.

Aplikace Spectre k tomu využívá AI technologií stejně jako ke stabilizaci dlouho exponovaných fotek, umí se zaměřit i na statické věci a vymazat ty pohybující se (včetně prakticky libovolných objektů).

Vypadá to, že skoro perfektním prázdninovým snímkům pohledných míst (ač standardně narvanými turisty) již nestojí nic v cestě. Bude to zkrátka jako byste na daném místě byli sami. Za praktickým softwarem stojí firma Halide a pochlubila se, že její software dokáže podobnou magii jedině díky chytré aplikaci AI a to několika mazanými cestami.

Program sám určí, jaký typ scenérie se snažíte vyfotit a poté již automaticky pozná, kde a jak obrázek příslušně upravit. Pro příklad: umí mimo jiné i prolínat vlny u obrázků na pláži, takže zase naopak vytváří u nich atmosféru zdánlivým rozpohybováním. 

Sebastiaan de With, autor aplikace říká: „Inteligentní závěrka Spectre sejme během expozice celé stovky snímků a pak vše poslepuje dohromady. To znamená, že pak nezískáte jen finální statický snímek, ale také video z celé expozice, jak se to stalo."

Aplikace Spectre Camera (v ceně cca 79 korun) umí i stabilizovat fotky pro dlouhé expoziční časy. Nová AI stabilizační aplikace prý skutečně umožňuje vytvářet kvalitní dlouhé expozice a to i bez toho, aniž byste všude tahali profesionální trojnožku (zvládne závěrku otevřenou maximálně do 9 sekund).

Tyto speciální efekty nechají i hollywoodské autory filmů zmizet nechtěné objekty a lidi, takže jsou dnes běžně využívány. V této souvislosti také musíme zmínit, že i Adobe chystá cosi zajímavého: jde o projekt „Cloak". Ten vás nechá smazat jakoukoliv věc a software jen „zaplní díry". Tedy věc, jež běžně profíkům trvá celé hodiny. Zatím se ale neví, kdy se Cloak objeví.

Mohlo by vás zajímat

Reklama