Nechcete chodit na poštu? Nechte si doručit balíček přímo do zavazadlového prostoru vašeho vozu

Kurýr získá informace o poloze vozu a následně vloží balíček do zavazadlového prostoru / Pixabay
Možná to také znáte: právě ve chvíli, kdy má být zboží doručeno, jste mimo bydliště. Pro všechny, kteří si už nechtějí zásilky vyzvedávat na poště nebo u sousedů, se připravuje způsob bezpečného a jednoduchého řešení.

Systém by měl být maximálně jednoduchý: zákazník si na e-shopu objedná zboží a vybere dodání do kufru. Následně kurýr získá informace o poloze vozu a díky jednorázovému zabezpečenému přístupu v předem definovaném časovém intervalu přes speciální aplikaci zavazadlový prostor vozu otevře.

Kódování dat a striktní přístupový management zaručují maximální možnou bezpečnost při předávání dat a poskytování služby. Kurýr vloží balíček do zavazadlového prostoru, který vyfotí, následně zamkne vůz a zákazník obdrží zprávu o úspěšném doručení.

Pro ty, kteří si už nechtějí zásilky vyzvedávat na poště nebo u sousedů, připravuje Škoda Auto DigiLab společně s Alza.cz a Rohlik.cz uvedený způsob jednoduchého řešení.

Specialisté těchto firem vyvíjí doručovací systém, díky němuž bude kurýrovi umožněn zabezpečený přístup do zavazadlového prostoru. V pilotním projektu se začne testovat technologie potřebná pro vzdálený přístup k vozu, velký důraz se přitom klade na bezpečnost.

Aktuálně probíhá zkušební fáze této služby. V rámci pilotu budou do projektu zapojeni i vybraní zákazníci, kteří získají unikátní příležitost podílet se na vývoji a možnost vyzkoušet si službu před samotným spuštěním v praxi.

Mohlo by vás zajímat

Reklama