Huawei P30 přináší do mobilního fotografování revoluci: Až pětinásobný optický zoom

 
Další 2 fotografie v galerii
Senzor s clonou F1,6 se postará i o ultra široké snímky / Huawei
Skutečně nové dimenze fotografování smartphonem otevírají nové modely společnosti Huawei. Proč vlastně Huawei P30 a P30 Pro posílají malé kompaktní fotoaparáty do minulosti?

Dražší z novinek, Huawei P30 Pro, je osazený novým systémem Huawei Leica Quad Camera, který se skládá ze čtyř objektivů: hlavní fotoaparát s rozlišením 40 Mpix a snímačem SuperSpectrum, ultra širokoúhlý objektiv s rozlišením 20 Mpix, teleobjektiv s rozlišením 8 Mpix a objektiv Huawei Time-of-Flight (TOF). Nechybí ani 32Mpix snímač na přední straně smartphonu, který se postará o selfie snímky.

Snímač SuperSpectrum s velikostí 1/1,7“ zachycuje světlo novým způsobem. Senzor RYYB SuperSpectrum se liší od tradičního filtru RGBG Bayer tím, že nahrazuje zelené pixely žlutými. Tím dosahuje vysoké hodnoty ISO 204 800 (P30) a 409 600 (P30 Pro). 

Senzor s clonou F1,6 se postará i o ultra široké snímky a ve spolupráci s velkým snímačem RYYB a kombinací optické stabilizace s asistencí umělé inteligence (AIS + OIS) přináší Huawei P30 Pro jasnější záběry i za zhoršených světelných podmínek. 

Nejzajímavější je ovšem objektiv SuperZoom, který přináší doposud u smartphonů nečekaně silné možnosti přiblížení. SuperZoom podporuje přiblížení až 5násobným optickým zoomem, 10násobným hybridním zoomem bez ztráty kvality a 50násobným digitálním zoomem, kterého dosahuje prostřednictvím periskopové konstrukce.

Hranatý prvek v teleobjektivu ohýbá světlo v pravém úhlu tak, aby se maximalizovala ohnisková vzdálenost při současné minimalizaci výšky fotoaparátu a bez narušení konstrukce zařízení.

Praktický je také režim Dual-View, který umožňuje využívat dva zadní snímače pro záznam různých videí současně. V režimu Dual-View tak můžete současně nasnímat ultra širokoúhlý klip a záběr se zoomem. 

Model P30 je již v prodeji, a to za cenu 15 999 Kč, P30 Pro ve verzi 6+128 GB za 22 499 Kč. Verze P30 Pro 8+256 GB je pak za cenu 24 999 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama