První herní notebook s dvěma displeji na světě, jenž ochlazuje tekutý kov

 
Další 2 fotografie v galerii
Nový výkonný notebook je jen 20 milimetrů tenký a má celokovovou šasi / HP
Podle statistik si 82 % lidí při hře komunikuje po zprávách na mobilním telefonu, 61 % poslouchá hudbu a 49 % sleduje herní živé streamy, videa a navštěvuje webové stránky. Proto vás nový herní notebook od HP pravděpodobně také zaujme.

Společnost HP na toto zareagovala a rozšířila model OMEN X 2S o druhou obrazovku v podobě uživatelsky příjemného šestipalcového dotykového displeje s rozlišením 1080p, který umožňuje hráčům komunikovat přímo při hře s přáteli například na WhatsApp, vybírat hudbu na Spotify a sledovat YouTube. Druhý displej může sloužit i jako ovládací hub pro software OMEN Command Center.

OMEN X 2S je první herní notebook na světě se dvěma obrazovkami, možnostmi multi-taskingu a podporou pomocí vyhrazených klávesových zkratek. Sledování videa na obrazovce při hraní, poslech hudby na Spotify při paření „ememóčka“ již není vykoupeno nutností neustále vyskakovat z herního okna pomocí klávesových zkratek.  

Díky podpoře funkce zrcadlení obrazovky v reálném čase, která umožňuje vybrat a zvětšit část hlavní obrazovky na druhé obrazovce, včetně zkopírování mapové části závodní hry, centruje model OMEN X 2S vidění hráče a pohyb jeho hlavy je tak více vertikální než horizontální.

Tento dostatečně výkonný notebook je jen 20 milimetrů tenký, má celokovovou šasi a je prvním patnáctipalcovým herním laptopem na světě, v jehož chladícím systému Thermal Grizzly Conductonaut kolují tekuté kovy.

Výsledkem je dostatečný odvod tepla při desetinásobně vyšší tepelné vodivosti oproti silikonové teplovodivé pastě, až o 28 % vyšší snímková frekvence (FPS) oproti tradiční pastě při testování v Apex Legends a o 8,5 % rychlejší doba odezvy v testu Blender Benchmark.

Za kvalitu si správný pařman ovšem bude muset připlatit: Model HP OMEN X 2S bude na tuzemské trhu dostupný od poloviny června, a to za 74 990 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama