Pentagon přiznal, že vyšetřoval UFO jako hrozbu pro americké letectví

 
Další 1 fotografie v galerii
Tajný program se snažil identifikovat UFO pomocí zpráv očitých svědků / Pixabay
Americké ministerstvo obrany podle dostupných informací vážně řešilo existenci UFO. Začátkem letošního roku dokonce změnilo americké námořnictvo své oficiální pokyny pro podávání zpráv o UFO.

Mluvčí amerického ministerstva obrany potvrdil zájem Pentagonu o UFO a citoval informace o vyšetřování „neidentifikovaných leteckých jevů“. Podle zprávy deníku The New York Post prý americká vláda zkoumala výskyt tajemných a nevysvětlených letadel jako součást programu pro identifikaci hrozeb pro letectví, který byl zveřejněn v roce 2017.

Známý komentátor a bývalý zaměstnanec britského ministerstva obrany Nick Pope řekl novinám The New York Post, že volba uvedených slov představuje významný pokrok ve způsobu vládní komunikace o neidentifikovaných letadlech. Nový způsob prezentace tohoto jevu jednoznačně vypovídá o tom, že americká vláda opravdu studovala to, co veřejnost běžně nazývá UFO. 

V posledních letech americká vláda projevila ochotu uznat, že se zajímá o jevy UFO a zkoumá je. V roce 2017 bývalý úředník Pentagonu Luis Elizondo podrobně popisoval výzkum existence UFO, šlo o vládní program dotovaný 22 miliony dolary, který byl zaměřen na identifikace hrozeb pro pokročilou kosmonautiku.

Tajný program se snažil identifikovat UFO pomocí zpráv očitých svědků a zjistit, zda jsou tyto informace hrozbou pro národní bezpečnost. 

Mezi pozorovateli byli například piloti dvou stíhaček US Navy Super Hornet, kteří na své výcvikové misi spatřili UFO. Viděli údajně záhadné asi 40 stop dlouhé plavidlo bělavé barvy a oválného tvaru, které se vznášelo nad Zemí.

Pohybovalo se rychlostí zhruba jednu míli za sekundu. Luis Elizondo nakonec odstoupil ze své funkce na protest proti záměrnému utajování projektu. Přestože Pentagon projekt oficiálně přestal financovat v roce 2012, zprávy napovídají, že nadále probíhá. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama