Donald Trump zamýšlí bombardovat nebezpečné hurikány jadernými bombami, než se přiblíží k USA

Trump navrhl hodit bombu dovnitř hurikánu, aby ho narušila při pohybu přes Atlantický oceán / Pixabay
Americký prezident Donald Trump se podle několika zdrojů ptal úředníků pro vnitřní bezpečnost a národní bezpečnost, zda mohou být hurikány zastaveny jadernými bombami, aby se zabránilo v ničení USA.

Trumpovy dotazy ohledně hurikánů odhalily zdroje Axios, které byly buď v místnosti, když se Trump dotazoval, nebo jde o zvukové záznamy během meetingů Rady národní bezpečnosti. Podle jednoho ze zdrojů, který se účastnil nespecifikované "hurikánové" tiskové konference s Trumpem v Bílém domě, odpověděl Trump na to, co mu bylo řečeno: „Proč je tedy nebudeme bombardovat?“

Zdroj uvedl, že Trump navrhl hodit bombu „dovnitř hurikánu“, aby ho narušila při pohybu přes Atlantský oceán, dříve než zasáhne americké pobřeží. Osoba, která instruovala Trumpa o hurikánové situaci, řekla něco nezávazného typu „podíváme se na to“.

Trump se pak zeptal, kolika hurikánům by Spojené státy dokázaly odolat a zopakoval svůj nápad zastavit je, než se přiblíží k pobřeží. Osoba řídící tiskovou konferenci prý byla šokována. 

Ačkoli tato konkrétní hurikánová tisková konference období neměla jednoznačné časové zařazení, je o Trumpovi známo, že nápad na likvidaci hurikánu bombou vyslovil, než se John Bolton stal jeho poradcem pro národní bezpečnost v dubnu 2018. Během diskuse s vedoucím představitelem administrativy v roce 2017 se Trump evidentně zeptal, zda by jeho správa mohla nasadit bomby proti hurikánům, aby je zastavila. Myšlenka bombového útoku na hurikán ovšem zapadla a nikdy se nedostala do formálního politického procesu. 

Když byl úředník Bílého domu požádán, aby se vyjádřil ke zprávám o bombardování hurikánů, řekl novinářům, že nemá žádný komentář k rozhovorům, které se mohou nebo nemusí vyskytnout mezi prezidentem a jeho týmem národní bezpečnosti.  

Mohlo by vás zajímat

Reklama