Zoner Photo Studio X přináší lepší export, správu barev a volnou koláž

Novinkou je koláž podle obsahu, která zjednodušuje jejich tvorbu / Zoner
Známý a oblíbený program pro správu a úpravu fotek Zoner Photo Studio X přináší v podzimní aktualizaci především nový exportní dialog, vylepšenou správu barev a volnou koláž.

V podzimní aktualizaci tohoto programu získáte nástroj, který vám umožní exportovat fotografie mnohem efektivněji. Exportní dialog může spustit několik exportů naráz, třeba fotky v plné kvalitě a zmenšené náhledy, a také uložit nejčastěji používané nastavení Exportu.

Uživatel tak může exportovat fotografie v různých rozlišeních najednou na pevný disk a současně je sdílet do alb v galerii Zonerama nebo nahrát na Zoner Photo Cloud. Zoner Photo Studio na pozadí kontroluje, aby spolu současně probíhající exporty nekolidovaly, a upozorní uživatele na situace, při kterých by mohlo nastat nechtěné přepsání souborů.

Rozšíření se dočkaly i jednotlivé parametry exportu. Uživatel může zvolit zdroj obrázku: Plnou kvalitu s úpravami v modulu Vyvolat, Přednačtený rychlý náhled nebo JPG asociovaný se souborem RAW. Při volbě Přednačtených rychlých náhledů je tak možné extrémně urychlit export fotek.

Kromě možnosti změnit rozlišení fotografií může uživatel také přejmenovat soubor i podsložku pomocí formátovacích řetězců. Podle typu výstupu má fotograf možnost doostřit snímky pro zobrazení na monitoru nebo pro tisk. Integrovaná je i kompletní kontrola nad zachováním jednotlivých typů metadat. Před spuštěním exportu může uživatel také rozhodnout, jestli videosoubory exportuje, nebo vynechá. 

V podzimní aktualizaci je správa barevných profilů a práce v různých barevných prostorech kompletně přepracována. Správa barev je v základním nastavení vždy zapnuta a přebírá nastavení operačního systému. Uživatel tak nemusí do nastavení zasahovat a přesto dosáhne přesného barevného podání ve všech modulech ZPS X. Profesionálové ocení detailní možnosti nastavení a aplikaci specifických barevných profilů pro monitory a tisk. 

Novinkou je koláž podle obsahu. Funkce zjednodušuje tvorbu koláží. Koláž se přizpůsobí rozměrům vybraných fotografií. Automaticky, bez bílých okrajů, bez změny poměru stran. Do koláže je možné přidat i samostatný obrázek mimo šablonu, což přináší další kreativní možnosti při tvorbě koláží.

Mohlo by vás zajímat

Reklama