Elektronický jistič PXS24 spolehlivě monitoruje stejnosměrný proud

PXS24 je modulární rozšiřitelný systém / Eaton
Dříve byly stejnosměrné obvody 24 V chráněny elektromechanickými miniaturními jističi. Pro aktuální generaci elektronických zdrojů napájení to ovšem často již nepostačuje.

I když jsou dnešní stejnosměrné zdroje napájení odolné vůči zkratu, v případě závady je jejich výstupní napětí příliš nízké na to, aby to zajistilo vypnutí tradičního jističe.

Elektronický jistič PXS24 společnosti Eaton nabízí lepší ochranu pro stejnosměrné obvody 24 V, jelikož rychle detekuje přetížení a selektivně vypíná postižené součásti stroje. V důsledku toho systém zůstává ovladatelný a chyby lze buď vyřazovat pro zamezení kritického poškození, nebo lze systém řízeným způsobem odstavit.

Tento modul je schopen chránit i kapacitní zátěže až 20 000 μF. Pomocí jističe PXS24 mohou výrobci strojů značně zvýšit spolehlivost svých systémů. PXS24 je modulární rozšiřitelný systém. Každý kanál se skládá z odděleného modulu, každý z nich se šesti zabudovanými výstupními svorkami, což umožňuje přímé připojení až tří stejnosměrných zátěží 24 V.

Oproti tradičním řešením není uživatel nucen používat vícekanálové moduly, protože PXS24 umožňuje uživateli volit počet kanálů v souladu s aktuálními potřebami řešené aplikace. Propojování lze snížit na minimum, což neznamená jen další nákladové úspory, ale odstraňuje také případné zdroje chyb: první kanál PXS24 je připojen ke zdroji napájení 24 V násuvnou svorkou.

Veškeré ostatní moduly PXS24 jsou napájeny přes násuvnou sběrnicovou přípojnici, což eliminuje nutnost jakéhokoliv dalšího propojování. Díky tomu lze konfiguraci snadno rozšiřovat. Verze Standard modulu PXS24 pokrývá rozsah až do 16 A. Verze Economy pracuje v proudovém rozsahu až do 10 A a nepodporuje komunikační funkce. Kromě toho jsou všechny vlastnosti verzí Standard a Economy identické. Všechny verze PXS24 mají certifikaci UL.

Mohlo by vás zajímat

Reklama