Apple po 16 letech zruší svoji službu předplatného hudby

Televize a filmy zakoupené v iTunes se přepnou na aplikaci Apple TV / Apple
Apple vydal poslední aktualizaci softwaru Mac nazvanou macOS Catalina. Nová aktualizace odstranila iTunes ze systému a nahradila ji triem aplikací. Mac budou nyní používat Apple TV, Apple Music a Podcasts.

Technologický gigant vydal pro Mac nejnovější software, kde vynechal službu předplatného hudby a nahradil ji třemi novými aplikacemi. Aktualizace, nazvaná macOS Catalina, zahrnuje Apple TV, Apple Music a Podcasts, což umožňuje uživatelům uspořádat svá média na samostatná místa a eliminovat potřebu hledat přes iTunes, aby našli kartu filmu nebo hudby. Apple v červnu oznámil, že zrušením iTunes se uvolní cesta pro trojici nových aplikací - a firma dodržela svůj slib.

Když uživatelé aktualizují své Macy s Catalinou, jejich aktuální hudební knihovna, stejně jako seznamy skladeb vytvořené v iTunes, se objeví v nové aplikaci Apple Music pro Mac.

Žádný ze souborů iTunes nebude smazán, jednoduše budou reorganizovány v nové aplikaci Apple Music. To zahrnuje jakoukoli „roztrhanou“ nebo importovanou hudbu, jakož i vše zakoupené prostřednictvím iTunes. Pokud se uživatelé rozhodnou přihlásit k odběru Apple Music, mohou se pro další zjednodušení práce také rozhodnout skrýt iTunes Store.

Uživatelé mohou stále poslouchat všechny soubory importované z iTunes v nové aplikaci Apple Music zdarma. Televize a filmy zakoupené v iTunes se přepnou na aplikaci Apple TV. Hudební obchod iTunes se navíc bude stále zobrazovat v aplikaci Apple Music, nyní bude nyní umístěn pouze na postranním panelu. Zároveň budou mít uživatelé stále přístup k 50 milionům skladeb, plus hudebním videím a podcastům, jako tomu bylo dříve u iTunes. 

Randy Nelson, vedoucí průzkumu společnosti Sensor Tower, řekl, že „odklon od iTunes opravdu dokonale odráží obecný krok od prodeje“ a směrem k předplatnému poznamenal, že odběratelé Apple Music již neuvidí hudební obchod iTunes, pokud si jej neobnoví v nastavení. Ti, kteří nemají předplatné, uvidí obchod jako kartu, společně s mnoha možnostmi, jak se přihlásit k odběru Apple Music. Obchod iTunes pro televizní pořady a filmy bude i nadále na Macu v popředí, ale nyní bude žít už jen v televizní aplikaci.

Mohlo by vás zajímat

Reklama