Speciální solární vůz s inteligentním systémem Ericsson urazí vzdálenost až 1800 kilometrů

 
Další 2 fotografie v galerii
Stella Era je vybavená 4G internetovým připojením / Solar Team Eindhoven
Ericsson a Solar Team Eindhoven vyvinuli experimentální solární vůz využívající technologie IoT, který dokáže urazit až 1800 km, navíc díky systému Solar Smart parking autonomně zaparkuje na místě s největším podílem slunečního záření.

Stella Era je experimentální solární vůz, který je vybavený inteligentním systémem, který mu za účelem dobití baterií umožňuje zcela autonomně dojet k místu s největším podílem slunečního záření, kde je zajištěný nejvyšší energetický zisk. Tímto způsobem vůz maximalizuje využití dostupné sluneční energie, přitom však bere v úvahu polohu a kalendář majitele.

Stella Era dokáže také sdílet nahromaděnou energii s ostatními elektrickými vozidly, přičemž lze předem snadno určit, kolik energie bude v daný čas poskytovat. To může v budoucnu výrazně přispět k rozvoji elektrické mobility.

Součástí interiéru vozu je také zábavní systém vytvořený na míru. Stella Era je vybavená 4G internetovým připojením, které lze sdílet s mobilními zařízeními uvnitř i vně auta pomocí sítě Wi-Fi.

Řešení Solar Smart parking je založené na platformě digitálních služeb společnosti Ericsson Connected Vehicle Cloud, která umožňuje výrobcům rychle vyvíjet a spravovat nové služby pro připojená vozidla. V současné době se jedná o nejkomplexnější platformu připojených vozidel na trhu, kterou využívá 4 miliony vozidel ve více než 130 zemích.

Mohlo by vás zajímat

Reklama