Kompaktní multifunkční monitorovací relé pro stejnosměrné zátěže

Pracovní napětí relé SIRIUS 3UG546 pokrývá rozsah od 0 V do 800 V / Siemens
Nové multifunkční monitorovací relé SIRIUS 3UG546, vhodné pro stejnosměrné zátěže, zajišťuje snadné a přesné měření výkonu.

V průmyslových aplikacích je SIRIUS 3UG546 společnosti Siemens vhodným řešením, protože integruje měření proudu a napětí, monitorování výkonu, komunikaci a další funkce v jediném kompaktním přístroji.

Doposud bylo nutné za tímto účelem kombinovat několik samostatných přístrojů. Nové multifunkční monitorovací relé SIRIUS 3UG546 tak šetří místo a výdaje. Multifunkční monitorovací relé SIRIUS 3UG546 pro stejnosměrné zátěže najde uplatnění v průmyslových aplikacích, které využívají napájení z akumulátorů a baterií. Přístroje monitorují napětí a výkon stejnosměrných zátěží na pokles nebo překročení nastavených mezních hodnot.

Pracovní napětí všech monitorovacích relé SIRIUS 3UG546 pokrývá rozsah od 0 V do 800 V, zátěž může odebírat proud do 63 A, přitom rozlišujeme konstrukční provedení široké 22,5 mm s měřením proudu 1 x 16 A nebo 2 x 8 A a provedení široké 45 mm s měřením proudu do 63 A.

Multifunkční monitorovací relé SIRIUS 3UG546 rozlišuje směr toku energie, měří tedy nejen energii ze zdroje odebíranou, ale také energii dodávanou. Počítání provozních, popř. spínacích cyklů a počtu provozních hodin slouží k preventivní údržbě a jejímu plánování. Počítadlo cyklů zvýší svoji hodnotu o jeden cyklus vždy při vypnutí monitorované zátěže, provozní hodiny jsou přičítány, dokud zátěž odebírá měřitelný proud. Údaje o počtu provozních nebo spínacích cyklů a počtu provozních hodin slouží k plánování údržby za účelem výměny hlavních kontaktů, strojních součástí nebo dílů, které podléhají opotřebení.

Nastavení parametrů monitorovacích relé SIRIUS 3UG546 podporuje softwarová platforma TIA-Portal v protokolu Profinet. Měřené hodnoty a ostatní údaje včetně diagnostických hlášení jsou přenášeny do řízení prostřednictvím Profinetu. Vestavěný reléový výstup hlásí poruchu monitorované zátěže ve smyslu překročení nebo poklesu nastavené mezní hodnoty. Všem počítaným a měřeným hodnotám lze přiřadit mezní hodnotu výstraha, která je generována při překročení nebo poklesu této hodnoty přes Profinet. Provoz přístroje je možný také bez Profinetu. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama