Bitva o peřinu skončí: Nová high-tech postel s válcovým systémem zajistí rovnoměrné rozložení deky

 
Další 1 fotografie v galerii
Motorizovaná rotační žehlička umístěná v základně postele automaticky otáčí peřinu / Simba
Speciální postel „Duvet Diplomat“ je opatřena smyčkou nekonečné peřiny, která se vine kolem celého lůžka. Bez ohledu na to, jak moc sebou jeden z partnerů hází a otáčí se, udržuje všem rovnoměrné přikrytí.

Průzkumy odhalily, že každý čtvrtý britský pár má kvůli tomu konflikty. Přesto je nejčastějším kritizovaným chováním na lůžku chrápání, které postihuje 39 % lidí.

Britská firma Simba prohlašuje, že její design high-tech postele zabrání vašemu partnerovi v tom, aby se přikrýval peřinou a na vás se nedostalo. Řešení této starodávné bitvy v ložnici může mít podobu tzv. „nekonečné peřiny,“ tedy pokrývkou zakryté postele, kterou nemůže vytáhnout žádný z partnerů.

Simba vyvíjí novou postel vybavenou válečkovým systémem, který zajišťuje, že pokrývka je vždy rovnoměrně rozložena bez ohledu na to, o kolik centimetrů se otočíte. Společnost přišla s touto myšlenkou poté, co výzkum odhalil, že přikrývání je jedním z největších zdrojů konfliktů mezi páry během spánku.

Jeden ze čtyř lidí věří, že neklidná noc způsobená tím, že vám přikrývku zabaví partner, způsobuje problémy. Jeden ze šesti lidí kvůli tomu dokonce ukončil svůj vztah. „Boj o peřinu je mezi britskými páry velmi bolestivý. Tento zvyk v ložnici je katalyzátorem stovek problémů,“ řekl Steve Reid ze společnosti Simba, která se snaží problém vyřešit. Motorizovaná rotační žehlička umístěná v základně postele automaticky otáčí peřinu, současně ji lisuje a čistí parou. Postel, přezdívaná „Duvet Diplomat“, je v současné době ve fázi návrhu a Simba shromažďuje zpětnou vazbu od spotřebitelů, kteří se účastní testů.

„Když spíte lépe, je pravděpodobnější, že se budete lépe rozhodovat, riskujete méně a zahájíte den v pozitivnějším a mírumilovnějším duchu,“ řekl Reid. Studie Simby prováděná u 2 000 dospělých zjistila, že krádeže peřiny, návrat domů k neustlanému lůžku a chrápání patří mezi věci, které jsou pro britské páry nejproblematičtější. Třetinu z nich rozčilují ukradené přikrývky, tři z deseti cítí napětí, když se vrátí domů do neuspořádané ložnice nebo neustlané postele a jeden z pěti se hádá s partnerem kvůli neschopnosti ráno ustlat postel. Čtyři z pěti dospělých také uvedli, že jedním z nejpříjemnějších potěšení života je zavrtat se do čistého povlečení.

Až 75 procent dotázaných uvedlo, že díky uklizenému a stylovému prostředí ložnice se cítí šťastnější a klidnější než když v místě, kde spí, panuje chaos.

Mohlo by vás zajímat

Reklama