Unikátní výstava kosmonautiky vznikla na pražském Výstavišti ve spolupráci s NASA

 
Další 2 fotografie v galerii
Výstava obsahuje stovky originálních exponátů z USA i Ruska / cosmosdiscovery.cz
Dobývání vesmíru je hnacím motorem pokroku v technologiích, ale i mezinárodních spoluprací. Právě probíhající výstava Cosmos Discovery vznikla ve spolupráci s NASA a světovými i českými odborníky.

Na ploše více než 2000 metrů čtverečních je možné vidět originální části raketoplánů, orbitálních stanic i samotných kosmických lodí. A díky průchozímu modelu orbitální stanice, raketoplánu a řídícího střediska prožijete pocity astronautů i pozemního personálu.

Prototypy a tréningové modely kosmických lodí vám dají nahlédnout do prvních okamžiků, kdy nejprve zvířata a poté odvážní muži a ženy usedali do kosmických raket, aby překročili hranice kosmu. Zvláštní galerie je věnována misím Apollo a dobývání Měsíce, včetně originální trysky motoru rakety Saturn V a lodi Apollo 11. Také sovětský program Sojuz je zastoupen nejen samotnou kosmickou lodí Sojuz, ale především průchozím modelem orbitální stanice MIR, kde zažijete pocity kosmonautů v mikrogravitaci.

​V dalších galeriích výstavy se seznámíte se všemi americkými raketoplány i ruským kosmoplánem. Na závěr jsou prezentovány nejnovější projekty NASA, Space X a dalších národních agentur a soukromých firem, které mají za cíl kolonizaci Měsíce a následně pilotovaný let na Mars.

​Pražská výstava vás provede historií pilotovaných kosmických letů od jejích počátků až po současné a plánované mise. Expozice vznikla ve spolupráci s americkou NASA, muzeem a vzdělávacím centrem Cosmosphere a českými odborníky.

Výstava obsahuje stovky originálních exponátů z USA i Ruska, které byly ve vesmíru, unikátní sbírku skafandrů a reálné modely kosmických lodí, raketoplánů a raket.

 

Mohlo by vás zajímat

Reklama