KONA Electric nejlepším malým elektromobilem: Ujel 1600 kilometrů za necelých 24 hodin

Během testu se nabíjel akumulátor pouze na 80 % kapacity, aby se maximalizovala doba jízdy / Hyundai
Elektromobil KONA Electric získal ocenění „Nejlepší malý rodinný vůz“ v prvním ročníku ankety TopGear Electric Awards poté, co dokončil jízdu devíti evropskými zeměmi dlouhou 1600 kilometrů.

Výhradně elektricky poháněné SUV je doporučováno nejen pro svou hospodárnost a schopnost překonávat dlouhé vzdálenosti, ale také pro tiché a komfortní cestování se snadným ovládáním.

Čtyřiadvacetihodinová jízda se uskutečnila v prosinci 2019. Šéfredaktor časopisu BBC TopGear Charlie Turner přitom doplnil do akumulátorů modelu KONA Electric 316 kWh elektrické energie z evropské sítě rychlonabíjecích stanic. Akumulátory nabíjel pouze na 80 % kapacity, aby maximalizoval dobu jízdy.

Trasa o délce 1600 kilometrů vedla po území 9 států. Start byl v České republice, odkud itinerář vedl do Německa, Rakouska, Švýcarska, Lichtenštejnska, Francie, Lucemburska, Belgie a Nizozemí.

Model KONA Electric byl uveden na trh v roce 2018 a od té doby se etabloval jako cenově dostupný všestranný automobil s nulovými emisemi, který kombinuje praktičnost s dlouhým dojezdem a dostatečným výkonem. Nedávná modernizace přinesla vylepšenou konektivitu a třífázovou palubní nabíječku.

Mohlo by vás zajímat

Reklama